Docenten Sound Cradle | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Postgraduaat Sound Cradle
  • Docenten

Docenten

Dit postgraduaat wordt ingericht in samenwerking met Musica, Impulscentrum voor Muziek. 

Vaste docenten

Loes Bruyninckx studeerde in 2005 af aan het Koninklijk conservatorium Antwerpen. De invloed van muziek op jonge kinderen en de sensitiviteit die hierbij komt
kijken, trok al snel haar interesse. Ze verdiepte haar in deze leefwereld door als muziekdocent enkele jaren aan de slag te gaan in een kleuterschool. Sinds 2019 werkt Loes bij Musica en coördineert alle Babelut projecten (voor kinderen van 0-5 jaar en hun (groot) ouders). Ze organiseert workshops voor de allerjongsten, nascholingen en lezingen voor kindbegeleiders, leerkrachten uit het DKO en studenten. Tweejaarlijks werkt ze samen met andere artistieke partners een interactief muzikaal belevingsparcours uit: Babelut Parcours.

Hans Van Regenmortel is artistiek coördinator bij Musica, Impulscentrum voor Muziek (Pelt, BE). Hij specialiseerde zich in de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Hij heeft ervaring in diverse contexten als musicus, docent en curator. Hij heeft een brede interesse in de wetenschappelijke onderbouw van menselijke muzikaliteit, waarbij evolutie, antropologie, taalverwerving en cognitie een rol spelen. Hij publiceerde 'Klanksporen. Breinvriendelijk musiceren' (2010), het eerste boek in zijn soort in het Nederlands, waarin actuele wetenschappelijke inzichten over muziek in de breedste zin van het woord worden vertaald naar een creatieve pedagogische benadering op basis van wederkerige interactie. Het boek maakt deel uit van de aanbevolen literatuur op het gebied van muziekpedagogie in Vlaanderen en Nederland. Als lid van het bestuur van EUnet MERYC (Music Education Researchers of Young Children) en in samenwerking met de Universiteit Gent, was hij gastheer van de 8e internationale MERYC19 conferentie.

Sarah Verhulst is pianiste en zangeres. Na het behalen van haar laureaatsdiploma en meestergraden, ging ze zich verder specialiseren in muziek in de vroege kindertijd in Duitsland, Nederland en Engeland. Ze volgde opleidingen Musikgarten, Dalcroze, Feldenkrais, Laban Movement en Child Space. In 2007 voltooide ze de studies Music Learning Theory (Muziek vanaf de geboorte) aan de universiteit van Lissabon bij Edwin Gordon en Helena Rodrigues. Sindsdien verdiept ze zich in deze methode en ontwikkelde daaruit ‘Muzikale Dialogen’ met baby’s en peuters. In 2005 begon ze bij Musica te werken als artistiek coördinator en startte het Babelutproject op, Kunst voor de allerkleinsten’ ism Theater De Spiegel. Naast het organiseren van een 2 jaarlijks festival voor baby’s en peuters, wordt ze een pionier in het verbinden van artiesten met alle betrokken begeleiders van baby’s en jonge kinderen: ze ontwikkelt verschillende acties om ook begeleiders in het werkveld en jonge ouders te betrekken en te inspireren met muziek en hen te overtuigen van het belang ervan.

Sarah heeft ondertussen 35 jaar ervaring in het werken met jonge kinderen. Ze ontwikkelt nieuwe concepten, concerten en workshops voor deze doelgroep. Regelmatig is ze gastdocent in verschillende hogescholen en congressen in binnen- en buitenland. Ze geeft nascholing en training aan jonge muzikanten, in kleuter- en lager onderwijs en kinderdagverblijven en muzieksessies met ouders en hun kinderen.

 

Er worden ook gastdocenten uitgenodigd.