Skip to main content
  • Home
  • Node
  • Kleinkunst scoort!

Kleinkunst scoort!

Verschillende projecten van onze studenten en alumni Kleinkunst vinden een grote weerklank bij het publiek. 

Op 6 oktober stelt Tin Fingers, de band rond student Kleinkunst Felix Machtelinckx, zijn EP No Hero voor in Trix. De EP werd geproducet door Jasper Maekelberg (Bazart, Warhaus, Faces on TV) en is te beluisteren via Spotify. Op Youtube kan je de bijhorende clip met outfits ontworpen door Ann De Meulemeester bekijken.

Twee afstudeervoorstellingen van studenten Kleinkunst werden geselecteerd voor Love at first Sight, een festival met werk van (nieuwe) artiesten op diverse plekken in hartje Antwerpen. If you don’t promote ... is de masterproef van Kleinkunst student Robin Keyaert met de hulp van, Gode Kempen en Elias Vandenbroucke. Robin Keyaert onderzoekt hierin met behulp van muziek, theater, video en lucht het belang van promotie, pitch en vormelijkheid. Bastiaan Vandendriessche zet zich, met zijn masterproef Kleinkunst De Fuut, op de kaart als sterke tekstschrijver en bijzondere performer, die een heel slim spel speelt met de toeschouwer. Een theatervoorstelling ter ere van de Zeescouts, ter ere van Leda en Emma, ter ere van Nabokov. 

De band In een Discotheek maakt Indielectro en bestaat voor het grootste deel uit alumni Kleinkunst. Na een reeks succesvolle passages in en rond Antwerpen speelden ze afgelopen lente op het Brussels Jazz Weekend en tourden ze als supportact van Het Zesde Metaal. Ze zette de kroon op hun eenjarig jubileum met het winnen van de Theater Aan Zee Jong Muziek Prijs en ze wonnen de tiende editie van de Nekka-wedstrijd.  

Het Zesde Metaal, allen afgestudeerd aan het conservatorium, staat met Ploegsteert bovenaan De Lage Landenlijst van Radio 1. Eind vorig jaar stond het nummer ook al verrassend bovenaan in '100 op 1', de lijst van de beste Belgische muziek van Radio 1. Vorig jaar stond Ploegsteert nog op de 45e plaats in De Lage Landenlijst. 

Anouck Luyten, alumna Kleinkunst, werd door jury in publiek van 'Voor de Leeuwen' uitgeroepen tot beste humoristische talent en neemt de Gouden Leeuw mee naar huis.

Catbug, bestaande uit alumna Kleinkunst Paulien Rondou, heeft de wedstrijd ‘De Zes’ voor muzikanten uit provincie Antwerpen gewonnen. Zij mag zich een jaar lang “Artist In Residence’ in Trix noemen, staat geprogrammeerd op We Are Open 2018 en mag op tour langs verschillende Vlaamse clubpodia.