Antwerp Jazz Orchestra on tour | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Antwerp Jazz Orchestra on tour

Antwerp Jazz Orchestra on tour

Het Antwerp Jazz Orchestra, oorspronkelijk opgericht om het 25-jarig bestaan van de jazzafdeling aan het Conservatorium te vieren, gaat opnieuw touren. Gastmuzikant van dienst is niemand minder dan de Amerikaanse Chris Potter, saxofoonvirtuoos, componist en multi-instrumentalist.

Het Antwerp Jazz Orchestra is een big band met internationale line-up, die bestaat uit studenten en docenten jazz van het Antwerpse Conservatorium, aangevuld met toptalent uit de conservatoria van Stavanger, Amsterdam en Bern en staat onder leiding van docent Bert Joris.  

Chris Potter

Na een succesvolle samenwerking met Joshua Redman in 2018, nodigt het Antwerp Jazz Orchestra dit keer niemand minder dan de Amerikaanse saxofoonvirtuoos Chris Potter uit als gastsolist. Al meer dan 25 jaar staat Chris Potter aan de absolute internationale top van de jazz scene. Met een discografie van om en bij de 20 opnames als leader en een 65-tal opnames als sidemen kan hij bogen op een rijk palmares samen met grootheden als Dave Holland, Paul Motion, Steve Swallow, Pet Metheny, Dave Douglas, Antonio Sánchez, Kenny Wheeler, John Scofield, Craig Taborn, …

Uit dit rijke repertoire werden stukken geselecteerd en onder leiding van Bert Joris gearrangeerd voor het Antwerp Jazz Orchestra.

Bert Joris

Als trompettist, componist, arrangeur, dirigent en pedagoog heeft Bert Joris een unieke plaats verworven in de internationale jazz scene. Hij werkte jarenlang samen met het Brussels Jazz Orchestra, heeft tientallen opnames op zijn naam staan en staat bekend om zijn duurzame samenwerkingen met nieuw talent én gevestigde muzikanten. Hij is dan ook de uitgelezen persoon om dit project artistiek in goede banen te leiden.

 

CONCERTEN

  • 27 april: DE SINGEL (Antwerpen)
  • 28 april: CC Muze (Heusden-Zolder)
  • 29 april: Bimhuis (Amsterdam)

 

Laat je verbazen door het speel- en schrijftalent dat in België en Europa langzaamaan aan de weg timmert. Vele namen die u de eerste keer zal bewonderen, zult u zich later absoluut nog herinneren!

Deze concertreeks kwam tot stand met de steun van vzw Bolster.