Keep Dreaming featuring Nduduzo Makhathini | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Keep Dreaming featuring Nduduzo Makhathini

Keep Dreaming featuring Nduduzo Makhathini

Nduduzo Makhathini (piano), Nero Vergaert (sax), Toon Rumen (contrabas), Lukas Jouck (drums) 

Ter voorbereiding van het 48ste Breathing-project, nodigde het Koninklijk Conservatorium Antwerpen niemand minder dan de Zuid-Afrikaanse componist/pianist Nduduzo Makhathini uit als coach. Hij zal een week lang intensief repeteren met de studenten. Het resultaat van hun creatieve zoektocht hoort en ziet u op het podium van de De Singer op woensdag 16 november. 

Met het Breathing-project ondersteunt het Koninklijk Conservatorium Antwerpen al tien jaar lang de studenten jazz, zowel logistiek als artistiek, in hun zoektocht naar hun eigen persoonlijkheid. Dat doet de opleiding door een gevestigde jazzmuzikant te engageren voor een diepgaande, intensieve coaching. 

Met Nduduzo Makhathini  kon het conservatorium de rijzende ster van de Zuid-Afrikaanse jonge garde  aantrekken. Makhathini werd geselecteerd door Blue Note als vaandeldrager van hun nieuwe Afrikaanse tak Blue Note Africa. Deze jazzpianist, componist deelde het podium met grootheden zoals Wynton Marsalis, Nasheet Waits of Logan Richardson. Zijn muziek is virtuoos en ademt zijn spirituele en ritualistische visie op de wereld uit. 

“Na enkele seconden al denk je: deze pianist lijkt wel een kruising van McCoy Tyner en Abdullah Ibrahim: de ­vingervlugheid van de eerste, de Zuid-Afrikaanse spirit van de tweede.” noteerde De Standaard in juni ’22.  De Singer is dan ook bijzonder verheugd om deze unieke muzikant te mogen ontvangen. En dat in het talentrijke gezelschap van Nero Vergaert (sax), Toon Rumen (contrabas), Lukas Jouck (drums), of tesamen Keep Dreaming.