Pasklaar: Najaarsconcert van het Peter Benoitfonds | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Pasklaar: Najaarsconcert van het Peter Benoitfonds

Pasklaar: Najaarsconcert van het Peter Benoitfonds

Het Peter Benoit Fonds heeft, naast het in stand houden van het erfgoed van Peter Benoit, tot doel de muziekkunst in het algemeen en de Vlaamse in het bijzonder met alle middelen te bevorderen. Daarom werkt het er graag aan mee jonge componisten podiumkansen te bieden.

Pasklaar is een samenwerking tussen het Peter Benoit Fonds, Roomservice vzw (deze vzw biedt nieuwe kamermuziek een podium), de compositieopleidingen en de klassen hedendaagse uitvoeringspraktijk van de Vlaamse conservatoria. We hopen dat met dit project de jonge componisten én uitvoerders elkaar en elkanders werk beter leren kennen.

We zijn verheugd dat Bart Bouckaert en het conservatorium van Brussel de uitvoering van werk van toekomstige en kersverse alumni van de compositie klassen op zich wil nemen. In overleg met de Bart en de opleidingshoofden compositie van de verschillende conservatoria in Vlaanderen, werd aan zeven componisten die nu of kortgeleden hun opleiding beëindigden de vraag gesteld een nieuw werk te schrijven voor dwarsfluit, klarinet, viool, cello, vibrafoon en piano. De componisten kunnen de repetities bijwonen en in Leuven is er een masterclass gekoppeld aan het concert. Hier wordt muziekgeschiedenis geschreven terwijl je er naar luistert...