The tradition of “Txarangas” arrives in Belgium | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • The tradition of “Txarangas” arrives in Belgium

The tradition of “Txarangas” arrives in Belgium

De Txarangas zijn een typische muziekgroep uit het noorden van Spanje die bestaat uit een tiental blaas- en slagwerkmuzikanten. Deze groep is niet zomaar een muziekgroep die op straat speelt om het publiek te vermaken, maar is nauw verbonden met de cultuur en de volksfolklore van Navarra. De verscheidenheid aan muziek die we van de Txaranga kunnen horen is groot, evenals de verscheidenheid aan evenementen waar we er een kunnen aantreffen: volksfeesten, carnavals, bruiloften of allerlei andere vieringen.

In dit project zullen we genieten van wat een typische dag van een Txaranga kan zijn tijdens een volksfeest in een dorp van Navarra, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, met verschillende muziekstijlen die gekoppeld zijn aan de verschillende momenten van de dag, maar dat is niet alles, we kunnen ook genieten van typische producten van de gastronomie van Navarra.

 

Creatief project van García, Rubén (trompet) met Zubiate Carlos (trompet), Otero Jorge (trombone), Sánchez Camilo (trombone),  Leopard Imre (tuba), Ruiz Andrés (percussie), Gil Alberto (saxofoon), Cuesta Rodrigo (saxofoon), Dominguez Luis (percussie).