Pete Agora’s Trio feat. Joe Lovano | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Evenement
  • Pete Agora’s Trio feat. Joe Lovano

Pete Agora’s Trio feat. Joe Lovano

Ook dit jaar halen de organisatoren van het Antwerpse jazz festival en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen de banden aan. Drie studenten krijgen drie dagen de tijd om zich klaar te stomen voor een wervelend optreden samen met de al even wervelende Joe Lovano. Hij is coach van dienst en neemt Lars Van de Voorde (piano), Jef Manderveld (contrabas) en Jesse Dockx (drums) onder zijn vleugels.

Joe Lovano
Lovano groeide op in Cleveland Ohio, waar hij, omringd door zijn muzikale ouders, als vijfjarig jongetje de altsaxofoon leerde bespelen. Twee jaar later ruilde hij die in voor de tenorsax en de rest is geschiedenis. Al meer dan veertig jaar is Lovano een gevestigde waarde in binnen- en buitenland. Hij reist de hele wereld rond in verschillende bezettingen. De week voor hij afzakt naar het Middelheimpark, is Lovano nog headliner op het prestigieuze Blue Note Jazz Festival in New York.  

Lars Van de Voorde
Lars leerde piano spelen op 13-jarige leeftijd. Hij maakte al snel kennis met Jazz dankzij zijn toenmalige mentor Werner Meert. Lars behaalde in juni zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Jef Manderveld
Jef leerde de contrabas kennen toen hij veertien was. Al snel kon hij starten aan een gespecialiseerde opleiding aan Dé Kunsthumaniora, waarna hij zijn studies verder zette aan het Conservatorium. Ook hij mocht zonet zijn masterdiploma in ontvangst nemen.

Jesse Dockx
Wie Jesse nog aan het werk wil zien in België moet er zeker bij zijn vanavond, want hij vertrekt binnenkort naar New York om zijn studie jazzdrums verder te zetten. Jesse begon op zeer jonge leeftijd te drummen en ook hij studeerde recent af aan het Conservatorium.

De drie kersverse alumni vormen samen het Pete Agora’s trio.

Foto © Jimmy Katz