Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Alumna Charlotte Wajnberg wint publieksprijs Koningin Elisabethwedstrijd

Alumna Charlotte Wajnberg wint publieksprijs Koningin Elisabethwedstrijd

Publieksprijs voor Charlotte Wajnberg

Sopraan Charlotte Wajnberg wint de Canvas-Klaraprijs of de de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ze is alumna van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen uit de zangklas van Anne Cambier en de liedklas van Lucienne Van Deyck.

Lees meer en herbekijk het finaleconcert van Charlotte Wajnberg

Interview bij radio 2 (vanaf 1:11:40)

Primeur

Ze zorgde voor een primeur: tijdens de finale zong Charlotte met het Symfonieorkest van de Munt onder leiding van Alain Altinoglu. Haar vader, Bart Cromheeke, is fluitist in dit Symfonieorkest. Nadat ze dus het podium deelde met haar man Aäron Wajnberg, mocht ze dus nu het podium delen met haar vader.

Halve finale

Tijdens de halve finale werd Charlotte uitstekend begeleid aan de piano door Aäron Wajnberg, haar echtgenoot. Aäron stuurt de vakgroep toetsinstrumenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen aan en hij coacht en begeleidt er de zangstudenten, de operaklas van Guy Joosten en de pianisten die zich specialiseren in Pianobegeleiding & coaching.

Over haar halve finale kwamen al enthousiaste reacties binnen:

"We mogen terecht fier zijn op de schitterende prestatie van Charlotte en Aaron" zegt Anne Cambier, docent zang aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. "Ik zat in de zaal en heb enorm genoten. Het was een echt concert! Een uitzonderlijke beheersing zowel technisch als muzikaal. We mogen als instituut ook ongelooflijk fier zijn op de prestatie van Aäron. Voor hem om onder zo’n enorme druk zo schitteren te presteren en haar zo mooi te begeleiden was werkelijk grote klasse!"

"We kunnen alleen nog maar duimen dat Charlotte het beste van zichzelf mag geven tijdens de finale", vertelt Cambier. "Dat ze mag genieten van de prachtige muziek begeleid door het orkest waar haar vader in speelt. Het orkest waar ze al heel haar leven een nauwe band mee heeft. 'A dream come true’!"

Ook Ludo Hulshagen, oud-directeur van het Stedelijk Conservatorium in Hasselt isterecht trots over haar deelname: "Toch een bijzondere eer om een finaliste in het zo befaamde Koningin Elisabethconcours te hebben! Zelf zijn we in Hasselt ook een beetje fier daar haar begeleider Aäron enige tijd Algemene Muzikale Vorming volgde aan ons Hasselts Conservatorium bij mijn echtgenote Lieve Keunen en piano bij JM Van Broekhoven. Als oud-studenten blijven we ons Koninklijk Conservatorium hoog in ons vaandel dragen!"

Lees meer en bekijk het recital van Charlotte Wajnberg tijdens de halve finale

Charlotte Wajnberg in Gazet van Antwerpen