Alumna Woordkunst naar USA met eigen monoloog | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Alumna Woordkunst naar USA met eigen monoloog

Alumna Woordkunst naar USA met eigen monoloog

Elena Peeters, alumna Woordkunst, correspondeert sinds een jaar met twee terdoodveroordeelden en één levensgestrafte man in Texas en California. Begin oktober vertrok ze om deze mannen te bezoeken. Ze praat met hen, hun familieleden en een advocaat wiens hele carrière draaide rond de doodstraf over het oog om oog, tand om tand-principe, over haat die bestreden wordt met haat. Elena logeert gedurende de reis bij de plaatselijke bevolking in Texas, New Mexico, Arizona en California. Ook met hen gaat ze het gesprek aan. 

“De focus op de doodstraf is het afgelopen jaar geleidelijk aan verschoven naar de focus op het principe dat in deze tijd – of misschien ligt het aan mijn veranderende blik – steeds meer terrein wint: oog om oog, tand om tand. Haat die bestreden wordt met haat. Ik ga naar Amerika om het hierover te hebben met zowel mijn correspondenten als met hun familieleden, met een advocaat wiens hele carrière draaide rond de doodstraf, met de plaatselijke bevolking in Texas, New Mexico, Arizona en California bij wie ik de nachten zal doorbrengen. Het menselijke aspect wint het van het Amerikaanse strafrechtsysteem.”

Na een reis van drie weken komt ze terug en brengt ze het resultaat in haar nieuwe monoloog: Johnyboy. Deze gaat op 26 april 2018 in première in De Warande.