Bekende laureaten bij 8ste editie Arts in Society Award | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Home
 • News
 • Bekende laureaten bij 8ste editie Arts in Society Award

Bekende laureaten bij 8ste editie Arts in Society Award

Ook dit jaar werden een aantal voorstellen vanuit het Koninklijk Conservatorium Antwerpen uitgekozen door een onafhankelijke jury. Studenten Richard He en Simone Nguyen en alumni Isaak Duerinck en Juicy Ijsselmuiden krijgen de unieke kans om hun project te realiseren in het kader van de Arts in Society Award.

 

Laureaten van het Conservatorium Antwerpen

 • Universal languages, supported by J.S.Bach - Simone Nguyen ism Cinemaximiliaan
  Universal Languages is een onderzoek waarin 6 performers samen met nieuwkomers klassieke muziek toegankelijk maken via beweging, zonder woorden. De muziek van J.S.Bach zal de toegangspoort zijn voor een collectieve visuele expressie van de deelnemers op het podium. De vraag die de uitdaging vormt hier: Hoe vertaal je barokke patronen in gebarentaal?
   
 • Shelter - Isaak Duerinck i.s.m. Refuge - Opvanghuis Brussel
  Het Refuge/Opvanghuis in Brussel vangt LGBTQI+ jongeren op die vanwege hun geaardheid en/of genderidentiteit thuis niet welkom zijn. Samen met enkele masterstudenten van het conservatorium gaat muziektheatermaker Isaak Duerinck met hen in gesprek. Via muziek en woord wordt in deze wederzijdse uitwisseling gezocht naar een eigen stem. Love knows no gender!
   
 • Waardeloos goed - Juicy Ijsselmuiden ism vzw Wang, vzw Recht-op, Stedelijk Onderwijs Academie Deurne, Stedelijk Lyceum De Waterbaan en Samenwerkingsopbouw Buurtwerk Dinamo
  Leden van vzw Recht-op, studenten van Stedelijk Lyceum De Waterbaan en buurtbewoners van Buurtwerk Dinamo treffen elkaar in een artistiek experiment. Elke doelgroep onderzoekt op authentieke wijze (via tekst of beeld of ruimtelijke vorm) zaken die geen waarde hebben en wordt begeleid om een persoonlijk, artistiek antwoord te creëren. Via uitwisseling en ontmoeting bouwen de doelgroepen voort op elkaars werk, dat samen de tentoonstelling “Waardeloos goed” vormt.
  Lees hier meer over het project van Juicy Ijsselmuiden.
   
 • The search of silence - Richard R. He, Noriko Yakushiji, Sjors van der Mark i.s.m. Kwadraat en Blikfabriek
  Een interdisciplinaire theater- en muziekvoorstelling over het effect van een traumatische ervaring op het menselijk individu. De voorstelling is tevens een gesprek over kwetsbaarheid met het publiek.
  Richard He ontwikkelde dit project in het kader van het vak ‘Creatief Project’. Het vak heeft als doel de ondernemerszin van de studenten in de masteropleiding muziek aan te scherpen. Zowel de keuze van het materiaal, de planning en organisatie van het repetitieproces en de uitvoering als de communicatie naar hun doelgroep ligt in handen van de studenten. Er werden zo meer dan 30 unieke voorstellingen gecreëerd. Klik hier voor een volledig overzicht.

 

Arts in Society Award

De projectoproep van de Arts in Society Award stimuleert jonge kunstenaars in verschillende disciplines om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. Alle ingediende projecten worden door een onafhankelijke jury tegen het licht gehouden en al dan niet beloond met financiële ondersteuning. Voor de achtste editie koos het comité 12 kunstprojecten uit verschillende disciplines.