Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • On display: Sofie Roels geeft Eerste Hulp bij Inclusiedans

On display: Sofie Roels geeft Eerste Hulp bij Inclusiedans

INCL.UDED. is een platform dat zich inzet voor een inclusiever dansonderwijs

Met INCL.UDED. wil Sofie Roels, student aan de lerarenopleiding Dans, dansleerkracht, professionele dansers en leerlingen mee te nemen in de wereld van inclusie. We leren hen wat inclusie is en wat het kan betekenen. Een korte documentaire is hier speciaal voor gemaakt om zo meer mensen te bereiken. Zolang dat men niet weet wat inclusie is, kan er ook niet aan verandering gedacht worden.


INCL.UDED. biedt ook een inclusief (dans)leerplan voor DKO scholen aan en maakt het DKO toegankelijk voor iedereen. Elke docent en academie die open staat voor inclusie mag dit leerplan gebruiken voor zijn lessen om zo verder te bouwen naar toegankelijk kunstonderwijs. Het inclusieve zijluik is een handvat om leraren, die nieuw zijn in de inclusie, wat structuur te bieden. INCL.UDED. moedigt docenten aan om met een open mind les te geven en 'beperkingen' anders te bekijken. Naarmate dat de docent hiervoor kiest en hier ervaring in opdoet, wordt dit zijluik vanzelfsprekend. 

INCL.UDED. is dus voor iedereen toegankelijk. Maar om het ook voor elke dansdocent toegankelijk te maken, hebben wij de EHBI ontwikkelt. De EHBI-posters, Eerste Hulp Bij Inclusie, zijn verkrijgbaar en worden verspreid in het DKO om zo docenten die onze leerplannen nog niet gebruiken toch wat op weg te helpen. Ook bieden we bijscholingen aan als aanvulling op deze EHBI voor geïnteresseerde docenten & academies om de stap naar dit nieuwe leerplan kleiner te maken. 

http://www.incl-uded.com/