Erasmus: "Hard werken maar het is het allemaal zó hard waard!" | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Erasmus: "Hard werken maar het is het allemaal zó hard waard!"

Erasmus: "Hard werken maar het is het allemaal zó hard waard!"

Emma Wills is net terug van haar Erasmus uitwisseling met het Royal Conservatoire of Schotland, in Glasgow. Ze vertelt ons meer over deze prachtige ervaring. Terwijl ze in Schotland verbleef heeft ze mooie studio-opnames gemaakt die we graag delen. 

Waarom ging je op Erasmus?

Emma: Omdat ik heel graag in het buitenland wou studeren, nieuwsgierig was naar de positie van de klassieke gitaar in andere landen, om buitenlandse connecties te maken, ... In het begin had ik geen duidelijk idee naar waar ik toe wou gaan. Maar al snel werd het voor mij duidelijk dat ik naar Schotland wou gaan. Klassieke gitaar kent een heel hoog niveau in het conservatorium van Schotland en mijn doel was om zoveel mogelijk bij te leren. Mijn keuze ging dus in de eerste plaats specifiek naar Glasgow door het hoge niveau in de opleiding, in combinatie met mijn nieuwsgierigheid naar de Schotse natuur en cultuur. Ik ben verliefd geworden op dit prachtige land. 

Wat neem je van deze ervaring verder mee in je leven als muzikant?

Emma: Van deze ervaring heb ik ontzettend veel geleerd, té veel om allemaal op te noemen. Maar in het algemeen ben ik er van overtuigd een beter muzikant te zijn geworden na deze Erasmus-uitwisseling, op alle vlak. Ik heb heel mooie kansen gekregen in het conservatorium in Schotland en deze ook met beide handen stevig vastgegrepen en niet meer losgelaten. Door deze ervaring neem ik een nóg grotere motivatie met me mee als muzikant om toe te werken naar mijn dromen, daarnaast heb ik ook vrienden gemaakt voor het leven. 

Zou je het anderen aanraden?

Emma: Ja, ja, ja, ja! En nog eens, ja! Het is de perfecte mogelijkheid om een muzikale toekomst ook op te starten in het buitenland en om fatsoenlijk op je eigen benen te leren staan. Het is eenvoudiger om het kort en krachtig in enkele woorden samen te vatten: leerrijk, genot, motiverend, inspirerend, ... hard-werken-maar-het-is-het-allemaal-zó-hard-waard!