Fotograaf Geert Goiris is Doctor in de Kunsten | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Fotograaf Geert Goiris is Doctor in de Kunsten

Fotograaf Geert Goiris is Doctor in de Kunsten

Geert Goiris presenteerde onder grote belangstelling zijn doctoraatsproject 'World Without Us' in Cinema Zuid in Antwerpen. Hij maakt daarvoor foto’s en films die een hedendaagse uitdrukking zoeken van de voorstelling van ‘de laatste dagen’, of eindtijd, een wereld zonder mensen. Dat 'einde' wordt gesitueerd in een ruimere context: beelden die de fataliteit of intensiteit van afscheid evoceren, of een gevoel van melancholische afstand, onthechting of desintegratie oproepen.

De jury roemde het talent van Geert Goiris om prachtige beelden te maken van een onderwerp als de vergankelijkheid. Ook experimenteerde hij tijdens zijn doctoraat steeds meer met andere media, zoals film, diaprojectie en soundscapes. Hij liet niet na om andere presentatievormen te zoeken om vorm te geven aan zijn bevindingen. In de scenografie ging hij samenwerkingen aan om telkens een nieuw concept op maat te laten maken zodat het werk op de best mogelijke manier gebracht werd. 

Geert Goiris mag zich nu dus Doctor in de Kunsten noemen, naast fotograaf en docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Zijn fotoboek 'World Without Us', het resultaat van zijn project, zal binnenkort verkocht worden in de bibliotheek van de Koninklijke Academie.