Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Gerecycleerd onderzoek

Gerecycleerd onderzoek

Onderzoek is synoniem aan experiment. Althans aan het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, waar de essentie van onderzoek artistiek is. Doorgaans zijn het onze kunstenaar-onderzoekers die een project starten, maar dit keer namen we zelf het initiatief. 

Uit onze overschot van oude boeken en drukwerk met vorige huisstijlen selecteerden we de mooiste en handigste exemplaren. Die lieten we nadien vakkundig versnijden, uit elkaar halen en in totaal andere composities mixen tot notitieschriftjes. Elk boekje werd met de hand gebonden in een sociale werkplaats. Elk notitieschriftje ziet er anders uit, is dus uniek en gemaakt in Antwerpen. Daarvoor werkten we samen met Redopapers, een lokale start-up die als missie heeft om foutief drukwerk en overschotten een nieuwe leven te geven. 

Alles bij elkaar lieten we achtendertig en een halve meter papier recycleren tot 1000 notitieschriftjes.De schriftjes worden in de eerste plaats uitgedeeld aan de onderzoekers. Een duurzaam cadeau met een boodschap die inspireert. Of met de woorden van Franz Kafka: “Don’t bend; don’t water it down; don’t try to make it logical; don’t edit your own soul according to the fashion. Rather, follow your most intense obsessions mercilessy.” 

www.redopapers.com