Het Conservatorium brengt concerten en voorstellingen tot bij de patiënten van ZNA | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Het Conservatorium brengt concerten en voorstellingen tot bij de patiënten van ZNA

Het Conservatorium brengt concerten en voorstellingen tot bij de patiënten van ZNA

Het Conservatorium brengt exclusieve concerten en voorstellingen tot bij de patiënten van de ZNA ziekenhuizen in en rond Antwerpen. Dankzij drie verschillende livestreams kunnen de patiënten in real time genieten van klassieke muziek, jazz en een live hoorspel.

Op het programma staat een klassiek concert op het programma met o.a. werken van Beethoven en Brahms. Studenten Muziek-klassiek Anne Fuhrmann (klarinet), Jens Vermeiren (piano) & Renaat Appermont (cello) spelen het concert live vanuit de Witte zaal van het Conservatorium. 
 
Jazzstudenten Valentine Uytterhoeven (zang) en Elias Durnez (gitaar) brengen bekende jazz standards en enkele meer eigentijdse stukken. De ideale manier om de jazzwereld te ontdekken maar ook voor de echte liefhebber een uitgelezen programma. 
 
Mona Thijs (studente Woordkunst) en Toon Spiessens (alumnus gitaar) sluiten de reeks af met een live hoorspel. Mona, schreef een verhaal over een kanarie die op een zaterdagmiddag tegen haar keukenruit vliegt. Het beestje lijkt verdwaald, dus samen met haar ouders laat Mona hem binnen. Ze noemen hem Petrus, leren hem woorden, luisteren naar zijn gezang. Wat volgt is een absurde zoektocht naar waar die kanarie thuishoort en waarom wij altijd denken de ander te begrijpen. Toon schreef de muziek bij het hoorspel.
 
Ook een opname van Concerto in C voor Fluit & Harp van W.A. Mozart door het Symfonieorkest Conservatorium Antwerpen o.l.v. student orkestdirectie Roberto Baltar met solisten  
Damiano Rizzat (fluit) & Jenna Vergeynst (harp) zal beschikbaar gemaakt worden van de patiënten van ZNA.