Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Het Conservatorium exposeert in MUHKA

Het Conservatorium exposeert in MUHKA

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in het MUHKA? Jawel! Tot en met 21 april loopt de tentoonstelling 'Onwankelbare theatrale verbeelding. Een tentoonstelling over het werk van Tone Brulin', een van de resultaten van Erwin Jans' onderzoek naar de Vlaamse naoorlogse theatergeschiedenis. Krantenknipsels, foto's, affiches, documenten en brieven schetsen van de markante carrière van de Antwerpse theaterlegende. Erwin Jans, dramaturg en docent in de opleiding Drama, geeft ook rondleidingen in de tentoonstelling.

Daarnaast is onderzoekster Katharina Smets, samen met Inne Eysermans en Ingrid Leonard tot en met 19 april artist-in-residence in MUHKA. Onder de naam 'The Space Between' creeëren ze narratieven die ontstaan in de ruimte tussen beeld, geluid en tekst. Gebaseerd op persoonlijke anekdotes, familieverhalen en herinneringen ontwikkelen ze onder andere een verhaal over een amateurfotograaf en een meisje, dat zich meer dan 70 jaar geleden afspeelt aan een meer in een kleine stad in Polen. Ze bewerken beeld, audio en muziek en bekijken wat de effecten zijn wanneer de verschillende media samenkomen. Ze gaan op zoek naar een plek van rust in de wervelwind van geschiedenis, emoties en keuzes die gemaakt werden. 

Op 19/04 is er nog een performance in de installatie, om 19u.Inschrijven is niet nodig, de installatie/performance is gratis toegankelijk.

'Onwankelbare theatrale verbeelding', werd gemaakt door het Conservatorium,T-boeken en Het Firmament i.s.m. AMVB vzw, Letterenhuis, Het TheaterFestival, Kaaitheater, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Kunstenpunt in M HKA en gratis toegankelijk. 

De twee tentoonstellingen maken deel uit van het eerste luik van Lodgers curated by ARIA (Antwerp Research Institute for the Arts).