Masterclasses Jazz met het Billy Hart quartet | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Masterclasses Jazz met het Billy Hart quartet

Masterclasses Jazz met het Billy Hart quartet

Niet één, maar vier masterclasses kunnen we onze studenten Jazz op 15 oktober 2021 aanbieden. De vier leden van het Billy Hart Quartet nemen elk een deel van de studenten onder hun vleugels voor een intensieve begeleiding op piano, drums, bas of saxofoon.


De Amerikaanse Billy Hart speelde al op jonge leeftijd samen met onder andere Otis Redding, Miles Davis en Herbie Hancock. Vanwege zijn verleden met ons land -hij geeft hier vaker workshops en masterclasses- wordt hij ook wel de peetvader van de Belgische jazz genoemd. Speciaal voor onze studenten nam hij deze keer zijn vaste bandleden mee, die elk op hun beurt een stevige muzikale reputatie hebben opgebouwd in binnen- en buitenland.

  • Billy Hart, ondertussen 80 jaar oud, is behalve een fenomenale drummer ook een gedreven leraar. Hij reist de wereld rond om lessen en masterclasses te geven.
  • Mark Turner speelt tenorsax. Hij staat bekend om zijn verhalende improvisatie, waarbij hij graag hoogte en laagte verkent en tovert met ritme en harmonie.
  • Ethan Iverson zit bij het Billy Hart Quartet aan de piano, hoewel hij ook een begenadigd componist en schrijver is. Van 2000 tot 2017 speelde hij bij het jazzpianotrio The Bad Plus.
  • Ben Street tenslotte, staat achter de bas. Hij werkte in het verleden samen met onder andere John Scofield, Kurt Rosenwinkel en de legendarische Sam Rivers.

 

Mede dankzij de financiële steun van vzw Bolster slagen we erin om elk academiejaar enkele internationaal gereputeerde muzikanten naar onze school te halen voor een of meerdere masterclasses. Wie we uitnodigen, bepalen we dan weer grotendeels op basis van de input van de studenten zelf. We zijn ontzettend verheugd dat we dit academiejaar echt een aantal van hun grote muzikale voorbeelden hebben kunnen strikken. Na het Billy Hart Quartet is het onder meer uitkijken naar Avishai Cohen, Magic Malik en Miguel Zenon. Enkele weken geleden hadden we Joe Lovano nog te gast.

Deze masterclasses worden georganiseerd in samenwerking met deSingel. Zij programmeren het Billy Hart Quartet op 16 oktober.

 

 

Foto © Nadja Hoehfeld