In memoriam: Jacques De Tiège | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • In memoriam: Jacques De Tiège

In memoriam: Jacques De Tiège

Gisteren bereikte ons het droeve nieuws dat Jacques De Tiège is overleden.

Jacques was gedurende tientallen jaren verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als hoofdvakdocent piano. Hij drukte een onuitwisbare stempel op ons conservatorium en vormde toppianisten zoals Eliane Rodrigues, Robert Groslot, Yuja Wang , Sylvia Traey en Librecht Vanbeckevoort. Leif Ove Andsnes liet zich een aantal jaren geleden als volgt uit over zijn leermeester: “Ik noem hem een alchemist van de piano. Hij verbaast me steeds omdat hij precies begrijpt hoe pianospelen fysiek werkt."


Als docent coachte hij meerdere generaties pianodocenten, een aantal onder hen is nu verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als docent, onderzoeker of artistiek directielid. Artistiek Directeur Koen Kessels reageert: “In de 2 jaar dat ik bij hem studeerde heb ik zo veel geleerd, als pianist, muzikant en mens. Memorabele man.” Eliane Rodrigues : “He was a very special man and gifted teacher. Forever in our hearts and in our music.

We zullen ons blijvend herinneren hoe inspirerend en begaafd Jacques was als coach en docent.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Jacques De Tiège, alsook naar onze eigen medewerkers die hem met het grootste respect voor zijn erfenis zullen blijven eren in hun werk en hun muziek.