Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Michael Scheck (1933-2019)

Michael Scheck (1933-2019)

Met intense droefheid melden wij het overlijden van eredirecteur Michael Scheck.

Michael Scheck stond van 1991 tot 1997 aan het hoofd van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Nadien was hij er gastprofessor kamermuziek, koor en koordirectie. Ook na zijn pensionering volgde hij de groeiende carrières van de studenten op de voet. Hij was nog steeds een veel gevraagd jurylid bij openbare examens van de studenten Muziek.

Michael werd geboren in 1933 in Hamburg en studeerde aan de muziekhogeschool van Freiburg en aan de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Brussel. Zijn carrière begon in 1957 en bracht hem als solist, lid van kamermuziekensembles en dirigent in concertzalen over heel de wereld. Zo was hij onder meer hobo solo bij de Antwerpse Filharmonie. Hij richtte in 1973 het Antwerps Bachkoor op dat internationale bekendheid verwierf en in 1998 het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek waarvan hij nog steeds bestuurslid was. Een aantal culturele organisaties mochten hem als medewerker, bestuurslid of voorzitter kennen.

Michael Scheck was heel zijn leven op verschillende manieren betrokken bij alle niveaus van muziekonderwijs. Hij werkte ook mee aan de herstructurering van het Deeltijds Kunstonderwijs en van het hoger kunstonderwijs in Vlaanderen.

Door zijn warme persoonlijkheid en charmante omgang was hij een heel graag geziene gast op de concerten van studenten en docenten waar wij hem regelmatig hebben mogen begroeten. Hij zal intens gemist worden door de medewerkers en de directie van het Conservatorium, de Vrienden Conservatorium Antwerpen en Stichting Conservatorium Antwerpen.

Michael was erg fier op zijn kinderen en kleinkinderen. In gedachten zijn wij bij zijn familie en wensen wij hen veel sterkte toe.