Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Prijzen voor drie alumni op Belgian Fashion Awards

Prijzen voor drie alumni op Belgian Fashion Awards

Op de tweede editie van de Belgian Fashion Awards vielen drie van onze alumni in de prijzen. De awards werden voor de tweede keer uitgereikt om bekende en veelbelovende talenten uit de Belgische mode te eren.

De juryprijs ging dit jaar naar Martin Margiela, Belgische topontwerper die in 1979 afstudeerde aan de Academie. Volgens de jury is het "meer dan ooit duidelijk wat Margiela's impact is voor de modegeschiedenis, het huidige modebeeld en meer dan waarschijnlijk ook voor de toekomst."

Glenn Martens werd Designer of the Year gedoopt, een eer die vorig jaar nog aan Raf Simons toekwam. Martens kwam na zijn studies aan de Academie bij Jean Paul Gaultier terecht, en is sinds 2013 creatief directeur bij het Parijse label Y/Project. Zijn meest recente werk voor Y/Project noemde de jury nu "een verfrissende kijk op mode." Martens praatte met Knack over de prijzen die hij krijgt en zijn rol bij het label.

Ook een recente alumna werd bekroond. Federica Di Leo was voor de jury dit jaar de Most Promising Graduate. Di Leo gebruikte volgens de jury "haar Siciliaanse roots voor een ijzersterke vrouwelijke collectie." Ze krijgt samen met de prijs ook een waardebon van vijfhonderd euro aan stoffen van The Fabric Sales.

 

Foto: Arnaud Lajeunie voor Y/Project - Fall / Winter 2018