Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Save the piano

Save the piano

Met ‘Save the piano’ werd in 2016 een ambitieus pianoplan afgetrapt om 87 piano’s te vervangen of te renoveren. Daarvoor moest 600.000 euro ingezameld worden op vier jaar tijd.

Cathy Berx, Gouverneur provincie Antwerpen en voorzitter van de Stichting: “Als Stichting zijn we echt fier op dit uitzonderlijke project. Het drukt onze grote waardering uit voor het Conservatorium dat toch echt wel een heel bijzondere rol speelt in onze gemeenschap en culturele leven. Met zoveel mogelijk bedrijfsleiders, sympathisanten, cultuurliefhebbers willen we de krachten bundelen om ons conservatorium te voorzien van goede instrumenten en middelen zodat het die unieke rol kan blijven waarmaken.”

Het project Save the Piano investeerde sinds 2014 al 396.809 euro in de piano’s van het Conservatorium. In 2018, maakt de Stichting zich sterk, zal er 111.774 euro worden besteedt aan de aankoop van acht buffetpiano’s en één vleugelpiano en ook aan de restauratie van drie waardevolle vleugelpiano’s. Alle studenten van het Conservatorium Antwerpen, of ze nu Muziek, Drama of Dans studeren, maken intensief gebruik van de piano’s. Daarom is het de ambitie van Save the Piano de studenten de best mogelijke piano’s ter beschikking te stellen.

 

Draag ook een toets bij via www.savethepiano.be