Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Trots op onze tekenaars

Trots op onze tekenaars

In Situ studente Yi Zhang (°1996, China) en Grafisch Ontwerp studente Nanna Sofie Reseke Mikkelsen (°1994, Denemarken) zijn beide de winnaars van de Stockmans Arts Books Prize!

Tekenen is de meest directe vorm om een idee of gedachte te visualiseren. Het verbeeldt de eerste aanzet tot creatie in de vorm van schriftuur, een schets, een reeks. Soms intuïtief als aanzet tot iets anders, soms doordacht als een artistiek medium op zich. Het tekenen kan fungeren als procesmatig denken, als onderzoekstool, als beeldende output.

Voor de studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen is tekenen een manier om beelden en gedachten te ontsluiten, te ontdekken, in vraag te stellen. Vaak verlaat de tekening het atelier niet.

Uitgeverij Stockmans Art Books wil dit zichtbaar maken via een prijs die een ontsluiting van dit verborgen tekenen mogelijk maakt. 

De expo Drawing as a Thinking Tool biedt een inzage in het werk van één van de twee laureaten voor de eerste editie 2019: Yi Zhang (°1996, China) van de opleiding In Situ. Zij deelt de prijs met Nanna Sofie Reseke Mikkelsen (°1994, Denemarken) opleiding Grafisch Ontwerp, van wie in het najaar 2019 een kunstenaarspublicatie uitkomt.