VACATURE: hoofd School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • VACATURE: hoofd School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen

VACATURE: hoofd School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is op zoek naar een inspirerend en gedreven hoofd.  

Surf naar de website van AP Hogeschool om te reageren op de vacature. Solliciteren kan tot 30 april 2023.

TAAKOMSCHRIJVING

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen begeleidt en vormt gepassioneerde talenten tot professionele kunstenaars, kunstenaar-leraars en onderzoekers in de kunsten met een uitgesproken artistieke, pedagogische en onderzoekende persoonlijkheid. Je werkt met een hecht team van collega’s met een hart voor muziek, dans en theater in het unieke artistieke kader van kunstcampus DE SINGEL.

Je bent als hoofd School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen verantwoordelijk voor de organisatie van onderwijs, meer bepaald de opleidingen Dans, Drama en Muziek, de overeenkomstige Educatieve masteropleidingen, graduaatsopleiding Podium- en Eventtechnieken en de overkoepelende onderzoekswerking.

Je bent verantwoordelijk voor het vormgeven van onderzoek in relatie tot onderwijs, het organiseren van dienstverlening in samenwerking met het werkveld en het behalen van de doelstellingen inzake beoefening en ontwikkeling van de kunsten. Je draagt participatie van studenten en medewerkers hoog in het vaandel.

Je staat in voor een kwalitatief en innovatief opleidingsaanbod dat voor elke student een maximale leerwinst garandeert. Je staat in voor een uitgesproken studentgerichte aanpak en cultuur. Je vertaalt en implementeert het AP brede kader voor kwaliteitszorg in een kwaliteitszorgsystematiek voor het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen en doen naleven van de onderwijsreglementering.

Als hoofd 

stuur je het Koninklijk Conservatorium aan in nieuwe ontwikkelingen en initiatieven. Je houdt je kennis up-to-date en je volgt de onderwijs-, artistieke en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Vanuit je passie voor de kunsten inspireer en stimuleer je de interne cohesie en samenwerking binnen jouw team.- Je bent op de hoogte van wat er leeft in het werkveld en in het kunstlandschap in Vlaanderen en in de wereld en je kent je concullega’s. 

Als leidinggevende 

creëer je een hecht team van medewerkers en realiseer je samenwerking binnen en buiten je School of Arts. Je focust hierbij zowel op verbinding en welzijn, als op verantwoordelijkheid en resultaatgerichtheid. Je creëert een omgeving waarin de medewerkers zich gehoord voelen en hun ideeën kunnen delen. Je stimuleert de persoonlijke groei van je medewerkers. Je schept een warme, open en dynamische organisatiecultuur waarin leren, ruimte voor creativiteit en waardering voor elkaars filosofische, ideologische en godsdienstige opvattingen vanzelfsprekend zijn.

Als lid van het management team van de hogeschool

draag je bij tot het tot stand komen van de AP brede strategie en de strategische doelen. Samen met - en als voorzitter van - de raad van de School of Arts, bepaal je het internationaal en lokaal beleid van je School of Arts. Je bouwt een sterke relatie uit met het werkveld. Je zet het Koninklijk Conservatorium Antwerpen op de kaart als een herkenbare en geprefereerde partner voor dat werkveld. Je vertaalt de beleidsplannen naar de jaarlijkse begroting op gebied van werkingskosten, investeringen, projecten en personeel en neemt hierover de eindverantwoordelijkheid op. Je stimuleert de samenwerking binnen de AP Hogeschool en tussen de twee Schools of Arts, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, in het bijzonder. Je neemt de zorgen en de noden van jouw School of Arts ter harte en behartigt deze belangen in de revelante gremia binnen de hogeschool en daarbuiten.
 

PROFIEL

Je bent in staat om: 
• informatie te verwerken met betrekking tot visieontwikkeling en innovatie; 
• taken te managen, dit wil zeggen:
        - structuren en processen opzetten over meerdere domeinen en functionaliteiten,
        - verandering introduceren en managen door op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en alternatieve actiepaden gericht te betreden,
        - nieuwe methoden ter verbetering uitproberen,
        - budgetten van de School of Arts op een realistische en consistente wijze samenstellen en beheren, opvolgen en bijsturen in functie van de omstandigheden;
• multidisciplinaire teams aan te sturen en alle leden van de teams naar eenzelfde objectief te leiden en de groepsactiviteiten te coördineren;
• formele en informele contacten op te bouwen en te onderhouden met externe partners en studenten, personeel, instanties en organisaties doorheen de verschillende organisatieniveaus binnen de hogeschool; 
• jezelf continu nieuwe inzichten eigen te maken in functie van de professionele noden of groei; 
• het eigen functioneren kritisch in vraag te stellen. Je neemt de eindverantwoordelijkheid voor het behalen van de beoogde resultaten tegenover de organisatie en het 
bestuur;
• Als zakelijk verantwoordelijke zet je een coherent zakelijk beleid neer. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het financieel, administratief en Hr-beleid van het    conservatorium. Je staat in voor de opmaak van de begroting en de formatie en de opvolging ervan.
 

AANBOD

Je wordt aangesteld in een statutair tijdelijk vacant (verlengbaar) ambt voor 100% m.i.v. 01-10-2023 of aansluitend tot en met 30-09-2025. Het binnen de hogeschool verkregen mandaat van hoofd School of Arts is onlosmakelijk verbonden met het hieraan gekoppelde ambt vanaf 01/10/2023 t.e.m. 30/09/2025. Hernieuwing van aanstelling is mogelijk, binnen het kader van de volgende mandaatsperiode van 4 jaar (01/10/2025 tot 30/09/2029), na positieve evaluatie en binnen de financiële en organisatorische krijtlijnen. 
Indien de geselecteerde kandidaat reeds als onderwijzend personeelslid verbonden is aan de AP Hogeschool, wordt een (tijdelijke) inschaling, op basis van het individuele dossier bekeken.

Je ontvangt maximum een loon op basis van barema 509 (hoofdlector), aangevuld met een mandaatsvergoeding als hoofd School of Arts ten belope van 20% en dit m.i.v. 01/10/2023 of aansluitend. 
https://data-onderwijs.vlaanderen.be/salaris/schalen/barema.aspx?nr=509…

Er kan uitzonderlijk een geldelijke anciënniteitsbijslag worden toegekend conform het reglement toekenning geldelijke anciënniteitsbijslag van maximum 15 jaar op grond van de beoordeling van nuttige beroepservaring buiten onderwijs en buiten overheidsdiensten.

Na een mandaatperiode van 10 jaar wordt de salarisschaal definitief en behoudt het personeelslid deze, ook wanneer het personeelslid een andere betrekking binnen de personeelsformatie opneemt.

Wij bieden een hospitalisatieverzekering aan. Voor personeelsleden met een tewerkstelling van 70% of meer, is deze kosteloos. Ook familieleden van onze personeelsleden kunnen aansluiten (mits bijdrage).

Je krijgt een volledige terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een fietsvergoeding van 0,231 euro/km.

TOELATINGSVOORWAARDEN

- Je bent in het bezit van een masterdiploma.
- Je hebt minimum 5 jaar relevante werkervaring. 
- Je drukt je vlot uit in Nederlands en Engels.
- Je beschikt over relevante leidinggevende ervaring.
- Je hebt kennis van de brede kunstensector en je bent in staat om je kennis van het werkveld, de artistieke, de onderwijs- en/of onderzoekspraktijk verder uit te bouwen.

SOLLICITEER

Plaats van tewerkstelling: campus deSingel - Desguinlei 25, 2018 Antwerpen.

Wijze van solliciteren 

Tot en met 30-04-2023 kan je uitsluitend via http://vacatures.ap.be/ kandideren. Je dient je eerst te registreren. Eenmaal geregistreerd, moet je effectief solliciteren voor de desbetreffende vacature. Je kandidaatstelling bevat een gemotiveerde brief, een uitgebreid CV, een kopie van het gevraagde diploma en, indien van toepassing, een gelijkwaardigheidsverklaring van het gevraagde diploma.  
Indien u de bestuurstaal, het Nederlands, niet machtig bent, bent u bereid om het Nederlands te leren tot op het ERK-niveau B2. De AP Hogeschool ondersteunt internationale medewerkers met een integratietraject en biedt een passende taalbegeleiding aan in het kader van de Vlaamse taalregelgeving. 

Selectieprocedure 

De selectie gebeurt door een specifiek voor deze vacature samengestelde selectiecommissie en omvat de volgende stappen: 
•    een preselectie op basis van cv en motivatie (2 mei 2023) 
•    online testen van thuis uit te voeren (3-7 mei 2023) - niet eliminerend
•    online preselectiegesprek (9 mei 2023 - namiddag)
•    een assessment door Hudson (15 of 16 mei 2023) - niet eliminerend
•    beoordeling van de positief beoordeelde kandidaten via een interview met de selectiecommissie (22 mei 2023 - namiddag)
•    aanstelling via beslissing van de Raad van Bestuur, rekening houdende met het advies van de selectiecommissie

Indiensttreding 

De geselecteerde kandidaat dient bij de indiensttreding te voldoen aan de bepalingen van artikel V. 106 van de Codex hoger onderwijs van 11 oktober 2013, inzake toegang tot de ambten.