Word Beeldend leraar | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Word Beeldend leraar

Word Beeldend leraar

Waarom Beeldend leraar worden?

Sommige kunstenaars vinden in het lesgeven de ideale manier om uit hun artistieke cocon te komen. Het afwisselen van lesgeven en artistiek werk maken is flexibel te combineren. Als beeldend leraar word je je bewust van alle stappen binnen het beeldend proces. Door anderen (kinderen, volwassene, amateurs of kunstenaars) te begeleiden in hun creatieproject ben je een brugfiguur tussen kunstwereld, onderwijs en culturele sector.

 

Omdat lesgeven de inspiratie stimuleert en creëert.
Zowel voor jou als voor de leerling. Of was je nu zelf de leerling?


Mariella Devos, docente theaterkostuum en opleidingshoofd

 

Bovendien heb je twee masterdiploma's. En dat is mooi meegenomen want 95% van onze afgestudeerden hebben naast hun artistieke carrière ook een job in het onderwijs of de kunsteducatieve sector.

Wat maakt onze opleiding zo uniek?

De Educatieve Master Beeldende Kunsten is nog steeds een artistieke opleiding. Maar de invalshoek waarlangs je geconfronteerd wordt met jezelf en je artistiek werk zorgt voor nieuwe inzichten. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten van jezelf. Voor een groep staan, je werk presenteren, je eigen werk analyseren en evalueren maakt van jou een kunstenaar die stevig in zijn schoenen staat.

De Educatieve Master confronteert je ook met de maatschappij. Je bouwt een netwerk op en je leert om bruggen te bouwen naar diverse doelgroepen.

Je legt een masterproef af. Jouw eigen artistiek-pedagogisch onderzoek dat je samen met anderen uitvoert. Je leert anderen te engageren om samen te werken naar een resultaat waar jij als kunstenaar voor kan staan. Om jouw artistieke ambities te vertalen naar kunsteducatie, krijg je tijdens de opleiding heel wat tools en methodes aangereikt. Jouw beeldtaal en specialisatie blijven tegelijk voor jou vertrouwde materie waarmee gewerkt wordt. 

Hoe kan ik de opleiding combineren?

De lessen gaan door op maandag- en dinsdagavond van 17u30u tot 21u30u.
Stages lopen van oktober tot eind mei. Je kiest zelf wanneer en waar. De stages kunnen ook gepland worden in het weekend en 's avonds.
Examenperiodes zijn er in januari (na de kerstvakantie) en eind mei.  De meeste examens zijn opdrachten gedurende het semester.
De opleiding helpt je om een goede planning te maken. Op die manier zorgen we voor een evenwichtige spreiding in werkdruk.

Nog meer weten?

Op deze pagina's vind je nog meer informatie over de Educatieve Master Beeldende Kunsten.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven is heel eenvoudig en kan online. We raden aan om voor de zomervakantie in te schrijven zodat we iedereen kunnen informeren over de start van het academiejaar. 

Klik hier voor inschrijven

Toch nog een vraag? Stel ze hier: