Parnassus | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

Parnassus

De Schools of Arts verenigen artistieke en pedagogische know-how, expertise en (vakoverschrijdende) nieuwsgierigheid. Tegelijk worden ze gescheiden door een totaal vak-eigen modus operandi, curriculum, pedagogische organisatie en creatief proces. Dit onderzoek is ontstaan vanuit de vraag van de verschillende opleidingen van de Schools of Arts naar een groot, interdisciplinair project dat vertrekt vanuit een collaboratief standpunt.

Om een aanknopingspunt te hebben, is er gekozen voor een onderwerp waarmee iedereen op één of andere manier aansluiting kan vinden: de Bardo Thodol. Dit boek – geschreven in de context van boeddhistisch Tibet – doet dienst als handboek om goed te sterven en bij uitbreiding goed te leven. Doorheen de geschiedenis is er al op zoveel manieren vormgegeven aan deze onderwerpen, en juist daarom is het hier een goede keuze: het is een universeel gegeven, een bron van inspiratie, cultuuroverschrijdend maar ook verbindend, relevant en zinvol naar een publiek toe.

Dit project wil onderzoeken in welke mate eenzelfde uitgangspunt tot verschillende inspiraties binnen de verschillende disciplines kan leiden? De vraag is daarbij of het mogelijk zal zijn om de creatieve processen uiteindelijk te bundelen zodat er naar een einddoel kan worden gewerkt dat meer is dan de som van de aparte delen.

Bekijk hier een trailer voor het project:

 

ONDERZOEKER(S)