Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Sanne Caluwaerts

Sanne Caluwaerts

Sanne Caluwaerts verdiept zich in een eerste opleidingsfase in het dwarsfluitistenvak en studeert in Arnhem (Nl) af als docerend musicus. 

Interesse in leerprocessen brengt haar tot verdieping in de Feldenkrais methode® en de ervan afgeleide Child’Space Method®. Ze volgt ook een tweejarige opleiding aan het Brusselse Dalcroze instituut waar ze de link tussen muziek en beweging onderzoekt.
Momenteel is Sanne teaching artist aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek & Woord van Sint-Agatha-Berchem, Brussel en aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen (AP Hogeschool). 

Aan de laatste instelling coacht ze studenten in de specifieke lerarenopleiding voor vakdidactiek initiatie & interdisciplinair werken en voor educatief project. Ze coördineert er het campusproject Iedereen Componist, waarbij studenten van de basisopleiding (compositie) en de lerarenopleiding muziek en dans betrokken zijn.

Sanne’s aanpak is constructivistisch en interdisciplinariteit is nooit ver weg. Ze is co-auteur van “4 je mee?”, een boek met initiatielessen voor 6-jarigen met cross-overs naar de kunstdisciplines drama, dans, muziek en beeld. Ze zet educatieve projecten op met verschillende doelgroepen.

Opleidingsonderdelen: Masterproef Educatief project, Vakdidactiek initiatie, Interdisciplinair werken, Educatief project, Stage initiatie