Programma - Acteren | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Drama
  • Acteren
  • Programma Acteren

Programma Acteren

Het opleidingsprogramma van de bachelor, master en educatieve master Acteren (Drama) kan je onderaan de pagina bekijken. Je kan ook, van zodra de inhoud volledig gekend is, doorklikken op de ects fiches per opleidingsonderdeel met daarin een omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties.

Bachelor Acteren

De bachelor Drama, afstudeerrichting Acteren bestaat uit een academische bachelor van 3 jaar of 180 studiepunten. Het programma van de afstudeerrichting acteren is, net als bij woordkunst en kleinkunst, opgebouwd uit vier pijlers: spel, stem, lichaam, en theorie. 

Je leert met tekst omgaan en samen spelen, je ontwikkelt een sterke stemtechniek en een goed lichaamsbewustzijn. Tegelijk krijg je de nodige theoretische bagage aangereikt, en neemt ook artistiek onderzoek en zelfreflectie een belangrijke plaats in.

Tijdens de spelprojecten werk je in blokken van 5 tot 11 weken met een theaterkunstenaar (acteur of regisseur, speler of maker). De praktijkdocenten zijn actief in het bloeiende podiumkunstenlandschap. Doorheen je opleiding wordt je meer en meer gestimuleerd en krijg je gereedschap aangereikt om te maken, te creëren.

De artistieke coördinatie is in handen van acteur/toneelspeler Sara De Roo.

De artistieke adviesraad bepaalt mee het artistiek beleid van de afstudeerrichting. De leden begeleiden regelmatig spelprojecten. De raad bestaat uit Evgenia Brendes, Robby Cleiren, Brick de Bois, Jan Peter Gerrits, Louis Janssens, Mokhallad Rasem, Tine Van Aerschot en Anne-Laure Vandeputte.

Het opleidingsprogramma van de drie bachelorjaren kan je hieronder bekijken. Je kan ook doorklikken op de fiches per opleidingsonderdeel met daarin een omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties.

Master Drama (Acteren)

Vanaf academiejaar 2022-2023 start de opleiding Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen met een nieuw programma. De afstudeerrichtingen Acteren, Woordkunst en Kleinkunst blijven bestaan, maar richten voortaan hun masterjaar samen in. De studenten verdiepen zich tijdens hun bachelorjaren in de door hen gekozen discipline, maar volgen ook lessen samen met de andere afstudeerrichtingen. Kruisbestuivingen worden zo van bij het begin gestimuleerd.

De master Drama bestaat uit een academische master van 1 jaar of 60 studiepunten. Het opleidingsprogramma van de master kun je hieronder bekijken. Je kunt ook doorklikken op de ects fiches per opleidingsonderdeel. Daarin vind je een omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties.

Teaching Artist Drama

Educatieve Master Muziek & Podiumkunsten, afstudeerrichting Drama

De studiebelasting van de Educatieve Master Drama bedraagt 120 ECTS-studiepunten, gespreid over twee academiejaren, dit is het equivalent van minimum 1500 en maximum 1800 uren onderwijs- en andere studieactiviteiten (studieomvang), inclusief de tijd die nodig is voor de persoonlijke verwerking van de leerinhoud. 

Heb je reeds een master Drama? Dan kan je het verkort traject volgen. Onder Teaching Artist Drama kan je meer informatie terugvinden.

MODELTRAJECTEN

(onder voorbehoud van wijzigingen)