KUNSTEN INCLUSIEF ALG (NL) | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • KUNSTEN INCLUSIEF

KUNSTEN INCLUSIEF

Kunsten Inclusief

Het project Kunsten Inclusief streeft naar een gastvrije en inclusieve Academie waar geen enkele vorm van discriminatie op basis van gender, leeftijd, taal, achtergrond, seksuele voorkeur, fysieke en mentale uitdaging(en)…. aanwezig is.  

Kunsten Inclusief werkt actief aan:

  1. Meer kennis over discriminatie, diversiteit, inclusie, communicatie en feedback via workshops/artist talks/lezingen/tafelgesprekken
  2. Het stimuleren van dialoog over inclusie en diversiteit
  3. Extra Curriculum: aanvullingen op het bestaand curriculum (bijvoorbeeld meer aandacht voor dekolonisatie in theorielessen).
  4. Boeken in de Academiebibliotheek over inclusief en divers kunstonderwijs.
  5. Een duidelijk aanspreekpunt in de Academie voor geweld, discriminatie, grensoverschrijdend gedrag en/of psychologische hulp en ondersteuning (meldpuntgog@ap.be) --> alle info HIER

PODCASTS

'Kunsten Inclusief' is een podcastreeks met in elke aflevering een interview over inclusie en inclusief kunstonderwijs. Zie HIER!

BROCHURE

De volledige brochure met de 'Kunsten Inclusief'-visie vind je HIER.

COLLECTIEF INCLUSIE

Collectief Inclusie bestaat uit studenten van de Educatieve Master Beeldende Kunsten. Naar aanleiding van een masterproef doen ze onderzoek naar inclusie binnen het kunstonderwijs en de kunsteducatieve sector, en focussen ze op het stimuleren van de dialoog met studenten.

BOEK

‘Inclusief gerief’, een boek met interviews over persoonlijke visies op een inclusiever kunstonderwijs/kunsteducatie gerealiseerd door studenten van de Educatieve Master Beeldende Kunsten is verkrijgbaar in de bibliotheek van de Academie.

    

>> Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën: inclusive.arts@ap.be 
>> Volg ons op instagram: Instagram.com/inclusive_royalacademyantwerp