Project – XXI | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Index
  • Project – XXI

Project – XXI

Vanaf het academiejaar 2020-21 biedt het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een doorgedreven opleiding in hedendaagse muziek aan. Onder de naam ‘Project-XXI’ wordt er met een beperkte groep van studenten en gespecialiseerde coaches een heel academiejaar intensief rond nieuwe muziek gewerkt.

Dankzij de input vanuit de verschillende onderzoeksgroepen van het Conservatorium ontstaan mogelijkheden voor de studenten om samen te werken in projecten met onderzoekers en externe partners.

Het team van coaches zal ervoor zorgen dat er voldoende verschillende stijlen aan bod zullen komen, en dat er voldoende aandacht wordt besteed aan experimentele muziek en technieken. Zij beslissen welke projecten er pedagogisch-artistiek zinvol zijn voor de studenten, en helpen studenten bij het samenstellen van een kamermuziekprogramma.
Hierbij zal er speciale aandacht gaan naar een divers programma: belangrijke composities uit de tweede helft van de 20e eeuw én actuele werken vormen de basis, waarbij er naar een evenwaardige vertegenwoordiging van vrouwelijke, niet-cis identificerende (m/v/x) en niet-westerse componisten wordt gestreefd. Daarnaast kunnen hedendaagse vormen van muziektheater en andere hybride kunstvormen aan bod komen.
Voor de studenten is het tevens een unieke kans om met muziek van levende (jonge) componisten aan de slag te gaan, waarbij ze via virtuele of fysieke samenwerkingen rechtstreeks met hen in dialoog kunnen treden.