Buitenlandse stage na afstuderen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Buitenlandse stage na afstuderen

Buitenlandse stage na afstuderen

Naar het buitenland na je studies: een aanrader! 

Zo, daar sta je dan: helemaal op je eigen benen en met een diploma op zak. En nu? Nog geen buitenlandse ervaring? Of juist wel en het smaakt naar meer? Erasmus+ biedt ook de mogelijkheid om na het afstuderen een stage in het buitenland te lopen en hiervoor een Erasmusbeurs aan te vragen. 

Waarover gaat het? Een stage (geen studie) buiten België en/of jouw land van herkomst*, van min. 2 maanden, een stageplaats die je zelf zoekt nadat je bent afgestudeerd. 

Hoe lang? Na het afstuderen kan je een stage doen van maximaal 12 maanden. Heb je reeds tijdens je studies een aantal maanden genoten van een Erasmusbeurs, dan worden deze afgetrokken van die 12 maanden.

Wanneer aanvragen? Er is geen vaste deadline. Wil je zeker zijn van een beurs? Registreer je dan sowieso in je laatste studiejaar en ten laatste vóór de dag waarop je afstudeert. Ook als je nog geen specifieke plannen hebt. 

Interesse? Kijk hieronder welke stappen je moet volgen. 

* Uitzondering: als de stagiair kan aantonen dat hij/zij minimum vijf jaar verblijft in een ander land dan het land van herkomst. De stagiair kan aantonen dat hij/zij is opgegroeid in een ander land dan het land van herkomst.  


1.  Registreer je via het online platform van de VLUHR (="Online Application for a Stay Abroad"). 

2.  Stuur je ondertekende registratieformulier (registration form) naar frauke.druant@ap.be (vóór afstuderen). 

3.  Zoek een stage in het buitenland en vervolledig alle informatie over je stageplaats in Reconfirm (dit kan ook pas na afstuderen).

4.  Zodra je een stage hebt gevonden, leg je deze vast in een "Learning Agreement for Traineeships" en die stuur je dit ondertekend naar frauke.druant@ap.be

5.  Volg de verschillende stappen in Reconfirm en upload alle nodige documenten om een Erasmusbeurs te ontvangen.

Deze presentatie helpt je op weg. Succes!