Internationaal | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • INTERNATIONAAL

INTERNATIONAAL

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen staat bekend als internationale biotoop die haar studenten opleidt tot kritische en wereldwijze kunstenaars. De reputatie van de Academie reikt verder dan onze landsgrenzen en bereikt verre landen en continenten. We zetten ons blijvend in om innovatief en baanbrekend te zijn in de kunstwereld en zoeken deze eigenschappen ook in onze internationale partners. Waarom? Openstaan voor andere denk- en handelswijzen zorgt ervoor dat je niet stilstaat en telkens op zoek gaat naar frisse ideeën. Het maakt dat je je kan plaatsen in andermans schoenen en zo een breed en inclusief wereldbeeld creëert.

In de Academie bieden we meerdere mogelijkheden aan om een internationale ervaring op te doen. Zo kan je op uitwisseling voor enkele weken of maanden om in een partnerinstelling enkele vakken op te nemen. Zo kan je kennis opdoen van andere culturen en achtergronden om dit bij terugkomst in België te integreren in je kunstwerken. Hoe meer je uit je comfortzone stapt en – letterlijk – nieuwe werelden ontdekt, hoe dynamischer en unieker je werk wordt.

Onze opleidingen zetten ook in op docentenmobiliteit. Heel wat docenten brengen internationale contacten en gastdocenten binnen in hun ateliers en leslokalen, nemen deel aan internationale (onderzoeks)projecten en brengen duurzame samenwerkingen en uitwisselingen tot stand.

Daarnaast zijn er ook heel wat informele uitwisselingen tijdens projecten, exposities, stagebezoeken, jury’s…waardoor we onze opleiding kunnen afstemmen op het internationale werkveld. Aangezien de Academie een school is met een toenemende internationale studentenpopulatie en een groot internationaal netwerk, worden dagelijks interessante en nieuwe perspectieven aangeboden op het vlak van Internationalisering at home.

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen heeft een internationale reputatie uitgebouwd en is ook een internationale ontmoetings- en werkplek geworden. De bruisende campus huisvest studenten van ruim 40 verschillende nationaliteiten. Buitenlandse studenten delen regelmatig info en tips via deze Facebookgroep. We bieden voor elke afstudeerrichting ook een volledig Engelstalige opleiding aan: Bachelor and Master in Visual Arts.