Master Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Master Dans

Master Dans

Ben jij danskunstenaar en werk je in het artistieke werkveld? Is embodied practice essentieel in jouw werk? Wil jij jezelf verdiepen in je artistieke praktijk? Wil jij nieuwe input, tools en inzichten opdoen om je perspectief te verruimen? De master Dans biedt jou de mogelijkheid om praktijkgericht onderzoek te doen, gebaseerd op en geleid door embodied artistic practices. 

Master Dans

De master Dans is een unieke en innovatieve samenwerking tussen het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en DE SINGEL Internationaal Kunstencentrum. De tweejarige deeltijdse opleiding van 60 studiepunten heeft als doel je individuele artistieke traject als danskunstenaar te verdiepen. Het opleidingstraject is tegelijkertijd een residentie bij DE SINGEL.

Het concept Embodied Artistic Research is het uitgangspunt van de master Dans. Performance- en danspraktijken bestaan voornamelijk uit embodied practices - praktijken die werken in, door en vanuit het bewegende lichaam. De missie van de master Dans is het verder uitdiepen van perspectieven op danspraktijken en -onderzoek om opnieuw te ontdekken wat het betekent om vandaag de dag een danskunstenaar te zijn. Je wordt uitgenodigd om kritisch te reflecteren op je artistieke praxis en vragen als:

Samenwerking met DE SINGEL

De samenwerking tussen een artistiek educatieve opleiding en een internationaal kunstencentrum vertaalt zich als de master Dans. Samen maken ze de verbinding met het professionele artistieke werkveld en vormen ze een waardevol contact voor de studenten. De samenwerking biedt je de mogelijkheid om residentietijd en budget voor je eindproject te hebben en je eindwerk te presenteren als onderdeel van de programmering van DE SINGEL. 

Samenwerkingen met andere kunst- en onderwijsinstellingen, zoals de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, de Universiteit Antwerpen en Curatorial Studies (KASK), verankeren het programma in een breder netwerk.

Educatieve master Muziek & Podiumkunsten, afstudeerrichting Dans

Als je naast je artistieke praxis ook je docentschap wilt ontwikkelen, kun je de educatieve master Muziek & Podiumkunsten, afstudeerrichting Dans volgen. Deze voltijdse opleiding van 120 studiepunten combineert het programma van de master Dans (60 SP) met het programma van de educatieve master Dans (60 SP). Je wordt opgeleid tot Teaching Artist, waarbij je embodied artistic research als kunstenaar en als docent combineert. Je ontwikkelt pedagogische en didactische vaardigheden om je passie te delen met verschillende doelgroepen. Voor de educatieve master Muziek en Podiumkunsten is het vereiste taalniveau Nederlands B2.

Het is mogelijk om in samenspraak met de artistiek coördinatoren van de educatieve opleiding een individueel studietraject samen te stellen de opleiding in de tijd te spreiden. 

📷 © Hans Gaston Op de Beeck - Raphael Phillipe Damasceno 2023