Bibliotheek Koninklijk Conservatorium Antwerpen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Index
  • Bibliotheek Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Bibliotheek Koninklijk Conservatorium Antwerpen

De bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bewaart meer dan 600.000 volumes en is de grootste muziekbibliotheek van Vlaanderen. Het oudste werk is een Gregoriaans manuscript uit het einde van de 13de eeuw, de meest recente werken werden bij wijze van spreken gisteren geschreven.

De bibliotheek herbergt een uitgebreide en gevarieerde collectie partituren, boeken, naslagwerken, tijdschriften, handschriften, oude drukken, muziekopnamen en objecten. Partituren en muziekboeken vormen in deze conservatoriumbibliotheek weliswaar het overgrote deel van de collectie, maar ook toneelliteratuur en boeken over dans zijn er te vinden. Voor een dichtbundel, roman of kunstboek kan je er eveneens terecht.

Dankzij zijn bijzonder rijke historische collectie werd de bibliotheek als eerste erfgoedbibliotheek in Vlaanderen erkend. Ze wordt opengesteld voor studenten en personeel van de AP Hogeschool en ook externen kunnen de collectie consulteren en werken ontlenen (externe bezoekers betalen een jaarlijks lidgeld van 10 EUR).

Naar: