Bachelor Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Bachelor Dans

Bachelor Dans

Als danskunstenaar ben je in staat jezelf te verdiepen in je artistieke praktijk. Je ontwikkelt creatieve, artistieke en reflectieve vaardigheden en wordt begeleid door gepassioneerde docenten en artiesten die de diversiteit van hedendaagse dans belichamen. Het dansprogramma van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is een creatieve omgeving waar je geïnspireerd wordt om een eigen identiteit als embodied dance artist te vormen en het werkveld vorm te geven.

Bachelor Dans

De bacheloropleiding Dans is een voltijdse professionele bachelor van drie studiejaren met 180 studiepunten. Tijdens de opleiding maak je kennis met een verscheidenheid aan hedendaagse danstechnieken; je werkt met choreografen en artiesten uit binnen- en buitenland; je wordt uitgedaagd om je eigen potentieel te ontwikkelen en een danskunstenaar te worden met een visie en authentieke persoonlijkheid.

Als embodied dance artist ben je in staat te herdefiniëren, creëren, documenteren, samen te werken, initiatief te nemen, je mening te delen, jezelf te evalueren en autonoom te ontwikkelen. Tijdens je opleiding ontwikkel je vaardigheden die nodig zijn als danskunstenaar in het werkveld, binnen een divers programma waarin danstraining, creatieve projecten, eigen artistieke ontwikkeling, collectieve processen en contextualisering centraal staan.

Het programma stimuleert je om je eigen artistieke visie te ontwikkelen in dialoog met docenten, medestudenten, mentoren en artiesten met wie je samenwerkt.

 

📷 © Boris Bruegel © Marc Wellens