Wachtgeluiden Art Educator In Residence | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Evenement
  • Wachtgeluiden - Art Educator In Residence

Wachtgeluiden - Art Educator In Residence

We wachten. Op de trein, op een brief. Op groen licht. We wachten samen, alleen, samen. We staan op een kruispunt van afkomst en aankomst. Van nieuwsgierigheid en nostalgie. Een verzameling eenlingen in een ruimte. We wachten.

Misja Nolet en Sascha Bornkamp werkten met vrouwelijke nieuwkomers in Antwerpen rond liederen uit hun thuislanden. Ze wisselden melodieën met elkaar uit, zongen elkaars taal, vertelden elkaars verhalen. Hoe klinken jouw woorden uit mijn mond? Wat doet een nieuwe plaats met oude gewoonten, herinneringen, muziek? Vinden we onszelf in elkaar terug?

Wachtgeluiden doet muzikaal verslag van een reeks ontmoetingen tussen vrouwenstemmen van over heel de wereld. Een zoektocht van de makers naar alternatieve vormen van verwantschap. Een slaapliedje van een moeder aan haar kind. Een verhaal over naar bed moeten gaan en op moeten staan. Over luisteren in het donker. Over wachten, alsmaar wachten en uit heimwee, verveling of noodzaak beginnen te zingen.

U vindt de audiovisuele installatie Wachtgeluiden op wachtplekken in de publieke ruimte. Eerste stop: deSingel in Antwerpen (expoplein).

Misja Nolet en Sascha Bornkamp maken Wachtgeluiden in het kader van de Specifieke Lerarenopleiding Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Wachtgeluiden draagt het AER-label (Art Educator In Residence) en werd gerealiseerd met steun van Cera.

Concept: Misja Nolet en Sascha Bornkamp
Ontwerp: Emma Van Den Broeck
Montage: Corinne Heyrman

i.s.m. deSingel, Musica, Wilde Raven, Rode Kruis Vlaanderen, Arts In Society Award (Cera)

PRAKTISCH

29 mei 2019 tot en met 22 juni 2019: installatie
open van woensdag tot en met zondag
van 14u tot 19u, bij voorstellingen tot 23u

22 jun 2019: finissage
16u

Toegang gratis / Geen reservatie

Locatie