Studietrajectbegeleiding is de ondersteuning bij de keuze van de inhoud en vorm van het studietraject. Dit is de manier waarop je persoonlijke studieverloop geordend wordt. De trajectbegeleiding gebeurt tijdens het studieadvies bij het begin van het academiejaar, maar kan, als daar behoefte aan is, ook op individuele basis tijdens het academiejaar gebeuren. Deze trajectbegeleiders helpen de studenten ook bij het aanvragen van vrijstellingen.
Bij studie- en studentenbegeleiding ligt de nadruk op het voorkomen, detecteren en oplossen van individuele moeilijkheden doorheen het jaar. Daarvoor worden de volgende inspanningen geleverd: infomomenten, brochures, individuele begeleiding bij persoonlijke, inhoudelijke en organisatorische moeilijkheden. De studentenbegeleider ondersteunt de student met individuele noden bij het aanvragen van individuele aanpassingen. Elke dinsdag is er een psycholoog op de campus die vrij geraadpleegd kan worden en elke twee weken is de sociale dienst aanwezig op vrijdag voor hulp op sociaal en financieel vlak. De studentenbegeleider organiseert workshops over planning, slaapproblemen, podiumangst … De inhoudelijke begeleiding van de student op artistiek-pedagogisch vlak is de verantwoordelijkheid van de docent en de vakgroepvoorzitters. De begeleiding gebeurt per opleiding.
Naast dit aanbod in huis bieden de studentgerichte diensten van de hogeschool een ruim pakket aan ondersteuning: sociale dienst, psychologische begeleiding, taalondersteuning, Kotweb (huisvesting), sportfaciliteiten en cultuurcheques. Al deze informatie komt uitgebreid aan bod op het intranet voor studenten.