Je bent in goede handen in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Index
  • Je bent in goede handen in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Je bent in goede handen in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Een opleiding in Muziek, Dans of Drama is geen walk in the park. Als student word je zowel mentaal als fysiek uitgedaagd om grenzen te verkennen en samen met je medestudenten telkens opnieuw het beste van jezelf te geven. Om je tijdens dit proces te ondersteunen, heeft het Conservatorium een uitgebreid systeem van studentenbegeleiding opgezet. Van een betrokken docententeam, oplossingsgerichte coördinatoren en opleidingshoofden tot een ruim aanbod aan departementale en hogeschoolbrede diensten; onze begeleiding op maat biedt je de ideale omgeving voor je studies.

Sinds 2008 zet het Conservatorium ook extra in op de preventie en behandeling van blessures (bekijk hierover een reportage van ATV). Daarvoor doet ze beroep op de expertise die docenten/onderzoekers samen met opleidingen in het domein Gezondheid en Welzijn hebben uitgebouwd. Het onderzoek naar ‘preventie en behandeling van overbelastingsletsels’ leverde heel wat relevante informatie op en leidde tot de aanpassing van onze opleidingsprogramma’s, preventieve screenings en sensibilisering (een kinépraktijk in huis), het verstrekken van advies en het uitwerken van een betere begeleiding voor de studenten.

Recent werd ook in samenwerking met de opleiding Toegepaste Psychologie het onderzoek 'Weerbare Kunstenaars' opgestart rond het psychisch welbevinden van podiumkunstenaars. Het onderzoek wil inzicht verwerven in de psychische belasting van podiumkunstenaars en een preventieprogramma ontwikkelen ter bevordering van de mentale gezondheid van podiumkunstenaars. Lees hier meer over het project.

Bovendien werd ook een samenwerking met Healtcare for Artists (HeArts) opgericht. Antwerp HeArts is het multidisciplinaire expertisecentrum voor de preventie en behandeling van klachten bij kunstenaars van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Je bent dus in goede handen.

Een greep uit ons aanbod