Kunstenpunt | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Kunstenpunt

Kunstenpunt

Wie zijn we?

Kunstenpunt is het steunpunt voor de professionele kunsten in drie disciplines: beeldende kunsten, podiumkunsten en klassieke muziek. Voor al wie in de kunsten werkt, wil Kunstenpunt een inspirator zijn, een toegankelijke en betrouwbare kennisbron, een dataleverancier en fact-checker, een steunpilaar, een verbinder en een vernieuwer.

Kunstenpunt heeft ook een Engelstalige versie genaamd Flanders Arts Institute. De meeste informatie die je op de website van Kunstenpunt terugvindt, kan je hier vinden in het Engels.

Wat doen we?

Advies - Wij bieden info & advies aan voor kunstenaars, kunstprofessionals en organisaties. Hier bundelen we hapklare info in verband met werken in de kunsten.

Calls & oproepen - Gezocht! Bij ons vind je een overzicht van calls, oproepen, audities, workshops, wedstrijden en nog veel meer.

Ontmoetingen & programma’s - Kunstenpunt organiseert wekelijks werk -en infosessies, internationale (bezoekers)programma’s, conferenties en andere ontmoetingen. Kom met ons kennismaken op één van onze evenementen.

Nieuws - Kunstenpunt volgt de actualiteit van de Kunsten in Vlaanderen en Brussel op de voet. Ontdek hier het laatste nieuws over beeldende kunsten, podiumkunsten en muziek.

Databank - Bezoek de databank van Kunstenpunt en vind een allesomvattend overzicht van:

  • Kunstenaars, curatoren, critici & essayisten
  • Andere overzichten: bv. promotiegaleries en projectruimtes
  • Tentoonstellingen en residenties

Contact

Virtueel - Twee keer per week organiseert Kunstenpunt een online morning coffee; elke maandag en woensdag van 9u tot 10u.
Je kan ons ook ontmoeten op de nieuwe maandelijkse night cap: elke laatste maandag van de maand van 20 u tot 21 u.

Via e-mail - Onze collega’s zijn het best te bereiken via e-mail. Voor vragen over werken in de kunsten kan je een e-mail sturen naar advies@kunsten.be of ine@kunsten.be.

Telefonisch - We proberen telefonisch bereikbaar te zijn op het algemene nummer +32 (0)2 274 17 60, van 9u tot 17u.