AER 2017-2018 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • News
  • Art Educator in Residence projecten van 2017-2018

Art Educator in Residence projecten van 2017-2018

Art Educator in Residence is een talentontwikkelingstraject van Musica Impulscentrum voor Muziek, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en deSingel Internationale Kunstcampus. Een innovatief format op het kruispunt van kunsten en onderwijs. Binnen het opleidingsonderdeel ‘Educatief project’ krijgen studenten Specifieke lerarenopleiding Dans, Drama, Muziek de kans een kunst-educatief en -participatief project voor te stellen. De geselecteerde projecten worden door deSingel, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Musica optimaal ondersteund in hun realisatie. De drie partners bieden een waardevolle ondersteuning door een complementaire expertise op vlak van kunsteducatie en participatie, organisatie, technische omkadering en communicatie. De geselecteerde projecten krijgen mogelijk aansluiting op de werking en programmatie van deSingel en Musica.

De geselecteerde projecten voor 2017-2018 zijn: 

Vrij als een vogel

Lore Borremans i.s.m. Musica - Impulscentrum voor Muziek en Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Het AER-project ‘Vrij als een (vogel)’ van danseres-choreografe Lore Borremans is het resultaat van een gelijknamige workshop die kinderen de ruimte biedt om in alle onbevangenheid op zoek te gaan naar hun identiteit. Kinderen zijn nog verwonderd en stellen alles in vraag. Die nieuwsgierigheid en verwondering worden aangemoedigd, waarop de kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan in een klimaat waar zij zich goed voelen, waar ze niet in hokjes geduwd worden. De voorstelling is het gevolg van een intense samenwerking waarbij kinderen bovendien respectvol leren omgaan met het ander individu dat soms andere keuzes maakt. Vrij als een (vogel) draagt de stem van het kind: eerlijk, nieuwsgierig en onbevangen.

Toen de goden sliepen

Jolien Van De Sande i.s.m. Het Fluisterhuis

Ergens op het kantelpunt tussen licht en duister bewandelt vzw Het Fluisterhuis de tijdlijn van een bestaan. Ze houden halt bij de ingrijpende gebeurtenis, die een biografie voor altijd verdeelt in het ‘voor’- en ‘na’-verhaal. Wat als het (figuurlijke) licht plots uitgaat in een mensenleven? En hoe verwerkt een mens verandering?

Aan de hand van verschillende etappes in een verwerkingsproces vertelt ‘Toen De Goden Sliepen’ het relaas van de brute pech, de natuurlijke selectie of het allesverzengende fatum van een God in winterslaap.