! ARTICULATE update programma ! | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • News
  • ! ARTICULATE update programma !

! ARTICULATE update programma !

COVID-19 – UPDATE (29.10.2020)

"Kan artistiek onderzoek bijdragen aan het verbeelden van nieuwe perspectieven, nu onze manier van leven door elkaar wordt geschud?”

Dit was de centrale vraag van de vijfde editie van de jaarlijkse ARTICULATE research days van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. En deze vraag zal blijven branden…

Tot onze grote spijt moeten we besluiten dat met de stijgende besmettingsgraad en de verstrengde covid-19-maatregelen het vervolg van ARTICULATE (part 1) aan de Academie en ARTICULATE (part 2) aan het Conservatorium niet kunnen doorgaan. Ook ons noodplan om de research days verder online te streamen, blijkt niet realiseerbaar wegens code rood binnen onderwijs.

We willen alle betrokken onderzoekers bedanken voor hun volharding en engagement. We hebben ongelooflijk veel respect voor hun vermogen om telkens opnieuw hun eigen praktijk te herdenken en zich te verhouden tot de huidige, ontwrichte staat van de wereld.

Vanuit de Schools of Arts zullen we blijven zoeken naar manieren om het onderzoek in de kunsten een platform te bieden. We zullen blijven experimentren met alternatieve vormen voor ontmoeting, creatie, reflectie, samenwerking, dialoog en meningsverschil – allemaal noodzakelijke componenten voor een veerkrachtige onderzoeksgemeenschap.

Ondertussen zijn we ook dankbaar voor wat wel nog kon doorgaan tijdens de eerste dagen van ARTICULATE; zoals de beeldende neerslag van artistiek onderzoek in de tentoonstelling ‘The Unruly Apparatus’, de experimentele TV-show VISI.ON.AIR, de productieve focus van de studenten tijdens de vijfdaagse masterclasses, het abstract-lyrische concert van LEAP/DETACH, het nachtelijke PLANO B op Radio Centraal en de fragiele en wonderlijke ontmoetingen tijdens ‘The world looks indeed quite different’ onder leiding van Els Dietvorst.

 

>> Ga naar ARTICULATE I BAUHAUS 101