Anita Eggermont | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Anita Eggermont

Anita Eggermont

Anita Eggermont besloot haar steeds terugkerende interesse en passie voor de stem te volgen en rondde in 2000 de opleiding Logopedie en Audiologie aan de K.U.Leuven af. Gedurende 7 jaar werkte zij als klinisch logopediste (stem) en onderzoeker (stem) in het Erasmus MC, te Rotterdam en nadien 2 jaar als assistent aan de K.U.Leuven, waar zij het praktijkvak stem gaf. 
In 2005 studeerde ze af als stempedagoog in de Lichtenbergermethode (klankgeoriënteerd stemwerk) aan het Lichtenberger Instituut in Duitsland. Deze opleiding is voor haar de kern van stemtherapie -en training. Blijven leren, en het liefst bij de bron,  is een belangrijke drijfveer. Haar werkwijze wordt aangevuld door logopedische stemtechnieken (Coblenzer, Pahn, Lehuche, Linklater, manuele facilitatietechnieken, LAX VOX, SOVT, OMFT,...) en een grondige basiskennis van de zangtechnieken Estill Voice Training System en Complete Vocal Technique (1y opleiding, 2011). 
In 2008 heeft zij deStempraktijk (Antwerpen Berchem) opgericht waar zij zich als logopedist en stemtherapeut uitsluitend toelegt op de revalidatie en optimalisatie van sprekers en zangers. Zij is gastdocente Stem aan het Conservatorium van Antwerpen, afdeling Drama sinds 2010. Verder is zij ook lid van de Advisory Board van de EVTA (2012)  en van de vakwerkgroep van logopedisten gespecialiseerd in stemtherapie (Antwerpen, 2016). 
Zij heeft ruimschoots ervaring met (semi)-professionele sprekers en zangers.

 

Opleidingsonderdelen:Docent Zang, afdeling DRAMA Acteren en Woordkunst