Anne-Laure Vandeputte | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Anne-Laure Vandeputte

Anne-Laure Vandeputte

"Anne-Laure Vandeputte studeerde in 2016 af als acteur aan het Conservatorium van Antwerpen. Sinds haar afstuderen is ze actief aan het werk als speler. Ze speelde bij gezelschappen en regisseurs als SKaGeN (Closer), de Roovers (Onschuld), FC Bergman (JR), Lies Pauwels (Truth or Dare, Britney or Goofy, Nacht und Nebel, Jesus Christ or Superstar), Zuidpool (War of the Beasts and the Animals) en nam de rol van Dulle Griet op zich in de voorstelling Bruegel van Lisaboa Houbrechts.

Ook is ze actief als maker. Tijdens haar studie aan het conservatorium maakte ze de voorstellingen Ik ben echt want ik heb ribben en Oerhoer. Haar afstudeervoorstelling Gif maakte ze samen met Michael Vergauwen. In 2019 ging haar voorstelling, Millennialism in première in Monty Kultuurfaktorij in Antwerpen. Daarnaast deed ze de regie-assistentie van Wie is Bang, een voorstelling van NTGent geschreven door Tom Lanoye. In 2020 nam ze de eindregie van ★★★★☆ vier sterren op zich, de nieuwe voorstelling van Collectief Herman, die in première gaat op het festival Love at first Sight. In 2021 maakte in ze in Berlijn een performance met The Berlin Stripper Collective, dat in première ging in Theater am Kurfürstendamm. Sinds 2021werkt Anne-Laure aan het project My Body as a Commodity, een artistiek onderzoek naar de overeenkomsten tussen de job van performer en dat van een sekswerker. 

Naast haar werk binnen het theater, speelde Anne-Laure ook een heel aantal rollen voor de camera. Zo speelde ze onder andere in de tv-series Bathroom Stories, Grenslanders, De Bende van Jan de Lichte en Red Light, en de (kort)films Klette, Copain en All of Us. Daarnaast maakt ze deel uit van de artistieke raad van de opleiding Acteren van het Conservatorium in Antwerpen, een school waar ze zelf ook spelles geeft. "