Els Dietvorst | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Els Dietvorst

Els Dietvorst

Els Dietvorst is een Belgisch beeldend kunstenaar, filmmaker en herder die woont en werkt in Duncormick, Ierland. Haar werk richt zich op communicatie, samenwerking en sociale conflicten.

Haar werk werd getoond en ondersteund door bekende kunstinstellingen en festivals zoals het Kaaitheater Brussel, Kunstenfestivaldesarts Brussel en M HKA, Antwerpen. Haar werk werd ook internationaal getoond in New York, Utrecht, Casablanca, Londen en Wenen. In 2009 organiseerde zij samen met Dirk Braeckman het Time Festival. Vanuit hun zorgen over de toestand en de toekomst van de wereld, besloten de curatoren om een ​​duidelijke verklaring af te leggen: Time 2009 zou eerder een boek zijn dan een festival, een plaats om te denken in plaats van een gebeurtenis.

Haar filmproject The Rabbit and the Teasel werd geselecteerd voor een internationale première op een van de belangrijkste documentaire festivals in Europa, Visions du Reel, in Zwitserland. In september 2015 werd ze geselecteerd voor de Moskouse Biënnale voor hedendaagse kunst. Ze werd geselecteerd door een internationale jury als winnaar van de tweejaarlijkse Evens Kunstprijs 2017.

Website: www.elsdietvorst.be