Evgenia Brendes | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Evgenia Brendes

Evgenia Brendes

Evgenia Brendes (°1989) behaalde haar Masterdiploma Acteren aan het Conservatorium te Antwerpen en is betrokken als docent bij de opleiding.

In 2007 speelde ze mee in de serie Matroesjka's 2 (2007) en in 2018 en 2019 ook in Over water. Ze werkte ook mee aan enkele films zoals Problemski Hotel (2015) waarin ze als Lidia een hoofdrol speelde.

In 2013 trad ze op in De ondergang van de Titanic heeft nooit plaatsgevonden van Lucas Vandervost, gevolgd door diverse theaterrollen bij HETPALEIS en Toneelgroep Amsterdam. Bij dit laatste gezelschap speelde zij in het seizoen 2018-2019 de rol van Marie-Louise in Medea, een toneelstuk van Simon Stone. In de zomer van 2018 speelde Brendes de titelrol in Ondine, een voorstelling die drie weken lang werd opgevoerd in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag door Het Nationale Theater.

Op het Theaterfestival kreeg Evgenia Brendes in 2019 de "Theaterprijs voor meest gewaardeerde acteerprestatie - vrouwen", voor haar rol als Dounia B. in de gelijknamige jeugdvoorstelling van MarthaTentatief en HetPaleis. 'Met een bijzonder rijk palet aan kleuren geeft ze gestalte aan haar personage. Haar energie is ontwapenend. Ze weet op verschillende manieren de harten te beroeren van jong en oud. Heel de voorstelling speelt ze scherp, speels en sprankelend als een glas champagne', zo stond er in het juryrapport.

In 2022 speelde Evgenia mee in de concertante voorstelling ‘War of the beasts and the animals’ van Zuidpool, geregisseerd door Jorgen Cassier.

Foto: Joris Smit