Ingeborg Van Hoydonck | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Ingeborg Van Hoydonck

Ingeborg Van Hoydonck

Inge Van Hoydonck is logopediste van opleiding. Ze specialiseerde zich in stemtraining in Enschede, Nederland waar ze les volgde bij Dr. Coblenzer. Daarnaast volgde ze een aantal postacademische vormingen aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, aan de Artevelde Hogeschool Gent, de Katholieke Hogeschool  Brugge en Lessius Antwerpen.

Ze  doceert stem- en spraakvaardigheid aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen sinds 1993. Oorspronkelijk gaf ze les in de opleidingen Dans en Drama (Woordkunst, Acteren en Kleinkunst). De laatste  jaren heeft ze zich voornamelijk toegespitst op de opleiding van kleinkunstenaars. Ze is bedreven in het aanleren van de nodige technieken om met stem, uitspraak en intonatie een waaier van expressiemogelijkheden te verwerven. 

Na 10 jaar  werken in de ‘Dienst voor Stemtraining’ in  Antwerpen heeft ze sinds 2000 een zelfstandige praktijk als stemtherapeute, waar ze zowel mensen  met stemproblemen  behandelt als beroepssprekers begeleidt in hun optimaliseringsproces. Ze geeft ook regelmatig voordrachten en workshops rond stemgeving.    

Opleidingsonderdelen: Spreekvaardigheid