Jan Sanen - Kamermuziek | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Jan Sanen

Jan Sanen

Jan Sanen studeerde gitaar aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Roland Broux en beëindigde daar zijn studies met een grote onderscheiding.  Hij volgde masterclasses bij gitaarmeesters als Carlo Marchioni, Roland Dyens, Pepe Romero, David Tanenbaum, Denis Azabagic, Pavel Steidl, Marco Socias en Laura Young. Al deze mensen hebben zijn talent aangescherpt en zijn ambities steeds verder gelegd.

Jan  Sanen speelt in verschillende formaties kamermuziek (gitaar-zang, gitaar-viool, gitaarduo). Voor het gitaarduo Teyatá met An Volders componeert hij eigen werk. Je kan Teyata beluisteren op twee albums met eigen muziek: ‘Versa’ (2013) en ‘Leipzig’ (2017). In 2018 volgt een eerste solo-album rond Belgische gitaarmuziek, ‘Musique Belgique Gitaristique’

Sinds 2004 geeft  Jan les in de Muziekacademie van Antwerpen (MA-GO).  Sinds 2013 is hij docent  kamermuziek en gitaar aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 
Als zijn tijd het toelaat schrijft hij ook in opdracht van het concertgebouw deSingel te Antwerpen in het kader van The Young Ones. Door in zijn pen te kruipen en kritisch naar voorstellingen te kijken scherpt hij zijn eigen artistieke kijk op de wereld aan.

Opleidingsonderdeel: kamermuziek, Vakdidactiek gitaar klassiek