Jeroen Malaise | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Jeroen Malaise

Jeroen Malaise

Jeroen Malaise (°1971, Antwerpen, België) is pianist-componist en docent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Als performer is hij gefascineerd door verschillende tradities en vormen van improvisatie.

Zijn concerten brachten hem naar podia en happenings over de hele wereld: van Wiener Konzerthaus en Royal Opera House Londen, Cage Festival Amsterdam, Ligeti Festival Amsterdam en Romaeuropa festival, tot National Arts Centre Ottawa, Les Coups de Théâtre Montréal, Beijing Music Festival en Kunming Spring Festival. In projecten als Cobane Collective en Congo Echoes verkent hij verbanden tussen muziekstijlen uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

Jeroen bespeelde van jongs af aan verschillende toetsinstrumenten, waaronder klavichord, klavecimbel en piano.

Hij studeerde bij Jan Vermeulen, Jacques Detiège, Remy Syrier, Wim Henderickx, Luc Van Hove en behaalde master- en bachelordiploma's met de hoogste en grootste onderscheidingen voor piano, klavecimbel en compositie.

Hij volgde lessen barok en klassieke improvisatie bij Ewald Demeyere en jazzpiano bij Christoph Erbstösser. 

Als docent en onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is hij gespecialiseerd in  improvisatietechnieken aan het klavier. 

Aan de Muziekacademie van Borgerhout doceert hij piano, praktische harmonie en improvisatie. Hij is ambassadeur van de Pleyel Concertvleugel (1884) van het Museum Vleeshuis Antwerpen en lid van de stuurgroep van Metric (modernizing European higher music education through improvisation). Zijn muzikale activiteiten leverden hem verschillende nationale en internationale prijzen op.

www.jeroenmalaise.com

(c) Koen Broos