Jolente De Maeyer | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Jolente De Maeyer

Jolente De Maeyer

Jolente De Maeyer (°1984) is een van onze meest toonaangevende Belgische violisten. Haar opleiding volgde ze aan de Yehudi Menuhin School (Groot-Brittannië), Royal College of Music London, Hans Eisler Hochschule Berlijn en de Koningin Elisabeth Kapel bij N.Boyarsky, S.Picard en A.Dumay. 

Al op jonge leeftijd nam ze met succes deel aan verschillende internationale wedstrijden. Ze trad op als solist met alle vooraanstaande Belgische orkesten. Ze ging ondermeer op tournee met Philippe Herreweghe. 

Na haar debuut in de Verenigde Staten (2013) met het vioolconcerto van Tsjaikovski volgden verschillende internationale concerttournees, in de VS, Canada en Zuid-Afrika.

In 2016 ontving Jolente de Klara-prijs ‘Jonge belofte van het jaar’ van Klara.

Haar opnames bevatten concerti van Saint-Saëns en Vieuxtemps met het Filharmonisch Orkest van Luik o.l.v. Christian Arming, bekroond met een ‘Editors Choice’ van Diapason, en de CD ‘Kreutzer sonata’ met haar duo partner Nikolaas Kende, bekroond met een ‘Gouden Label’ van Klassiek Centraal. 

Sinds 2018 is Jolente De Maeyer professor viool aan het Conservatorium van Tilburg (NL). Sinds 2019 is ze aan de slag als artistiek leider van BRYGGEN - Bruges Strings.

In 2021 vervoegde ze het docentenkorps van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als hoofdvakdocent viool.