Katrijn Aper | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Katrijn Aper

Katrijn Aper

Katrijn Aper (1971) behaalde aan het Antwerpse Conservatorium eerste prijzen voor notenleer, klarinet, kamermuziek en harmonie. Tevens behaalde zij een diploma meester in de muziek en de voortgezette solistenopleiding voor klarinet (Dhr. W. Boeykens), een meestergraad voor saxofoon (Dhr. F. Vanattenhoven) en het Masterdiploma basklarinet (Dhr. J. Guns). Zij volgde eveneens de lerarenopleiding voor klarinet en saxofoon, samenspel en ensemble. 

Zij is lid van het houtblaaskwintet High5!, het duo Kalimera (saxofoon & piano) en het duo Two Winds (orgel & saxofoon). Bovendien verleent zij regelmatig haar medewerking als free-lance klarinettiste, basklarinettiste en saxofoniste aan tal van professionele orkesten (Koninklijke Muntschouwburg, Brussels Philharmonic, ...)

Momenteel is zij voltijds benoemd aan de Kunstacademie Ter Beuken als lerares saxofoon en I.E. Als klarinetdocent was zij jarenlang een gedreven kracht aan het instituut Toonbeeld te Terneuzen. Zij verzorgt regelmatig workshops/ondersteuning klarinet en saxofoon voor Vlamo of verleent haar medewerking aan muziekstages. 

Zij is sedert 2015 aangesteld als vakdidacticus & stagebegeleider klarinet/saxofoon in de Specifieke lerarenopleiding Muziek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Opleidingsonderdelen: Vakdidactiek en stagebegeleider klarinet-saxofoon