Stijn Vanbrabant | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Stijn Vanbrabant

Stijn Vanbrabant

Stijn Vanbrabant geeft les in de afdeling Vrije Grafiek, specialisatie diepdruk, in de masteropleiding Beeldende Kunsten en is stagebegeleider bij de Educatieve master Beeldende Kunsten, allebei aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. 

Stijn studeerde in 2008 af als master in de Beeldende Kunsten en aansluitend behaalde hij zijn pedagogisch diploma aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Daarna behaalde hij eveneens een diploma als beeldend therapeut aan de PXL te Hasselt.

Ervaringen binnen de jeugdpsychiatrie en het sociaal artistieke veld maakte plaats voor het lesgeven bij verschillende vestigingen binnen het deeltijds kunstonderwijs, zowel bij jongeren als volwassenen. Na een korte periode van lesgeven binnen het DKO werd hij aangesteld als voltijds eindverantwoordelijke voor het beeldend atelier van vzw (w)onderweg, een beeldend atelier voor volwassenen met normale en hoge begaafdheid met ASS. Hier verwezenlijkte hij meerdere tentoonstellingssamenwerkingen met beeldend kunstenaars, galeries en musea, waaronder het Middelheim Museum en de Zwarte panter.

Het uitbrengen van een prentenbundel in samenwerking met o.a. Fred Bervoets, Lou Gils en Nick Andrews was tevens zijn initiatief. Het opzetten van workshops en toonmomenten met hedendaagse kunstenaars zoals Lieven Segers, Frieda Van Dun, Tom Liekens, Gerard Herman en vele anderen behoorden tot zijn bezigheid.

Na een periode van vier jaar maakte Stijn de overstap naar het lesgeven in tekenen en grafiek aan volwassenen binnen het DKO. Aansluitend bood zich de mogelijkheid tot lesgeven aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.

Stijn heeft een eigen beeldende praktijk en stelt tentoon in zowel binnen als buitenland. Werken van hem zijn opgenomen in verschillende museale en stedelijke collecties. Deelnames aan internationale symposia behoren ook tot zijn huidige bezigheid naast het lesgeven aan de Academie voor Schone Kunsten en het geven van grafische workshops aan volwassenen met ASS.